Powerwall 3 stelt licht teleur: nog steeds 13,5 kilowattuur opslagcapaciteit

Tesla heeft de nieuwe generatie Powerwalls aangekondigd. De Powerwall 3 heeft een eigen omvormer, waardoor de Powerwall+ niet meer nodig is. Het nadeel is wel dat de nieuwe thuisbatterij niet kan samenwerken met omvormers van andere merken.

Er zijn wat kleine verschillen met de Powerwall 2. Zo is de Powerwall 3 iets compacter en heeft de thuisbatterij 11,5 kW vermogen. Dat is een aanzienlijke toename. De efficiëntie is 97,5%. Dit betekent dat als je 10 kWh opslaat, dat je dan 9,75 kWh uit de accu kunt trekken.

Een klein nadeel is dat de capaciteit nog steeds 13,5 kWh is. Stiekem werd er vanuit de community gehoopt op 25 kWh, maar dat is dus niet het geval. Als de accu nu maximaal vermogen levert, dan is de Powerwall 3 in ruim een uur leeg. Gelukkig kun je er een aantal aan elkaar knopen, maar dat wordt wel een prijzige grap.

Amerikaanse consumenten moeten nog wel even geduld hebben: de nieuwe Powerwall wordt pas vanaf 2024 geleverd. De Powerwall 3 is helaas nog steeds niet te bestellen in Nederland en België. Hopelijk gaat dit snel veranderen.

Links de Powerwall 2, rechts de Powerwall 3 (leverbaar vanaf 2024).


Wil je meer weten over de Tesla Powerwall 3? Lees alle vragen & antwoorden over de Powerwall 3:

Tesla Powerwall kopen? 13 vragen & antwoorden!