Premium Connectivity Tesla: de moeite waard?

Heb jij Premium Connectivity al geactiveerd? Voor 9,99 euro per maand krijg je toegang tot veel extra functies. Een fiks bedrag. Is Premium Connectivity de moeite waard of kun je prima zonder de extra functies rijden?

Wat is Tesla Premium Connectivity?

Met Premium Connectivity heb je toegang tot alle connectiviteitsfuncties via het mobiele netwerk. Standaard kun je alleen gebruik maken van navigatie via het mobiele netwerk van Tesla. Ook krijg je gratis software-updates.

Dankzij Premium Connectivity heb je toegang tot live verkeersweergave en satellietkaarten. Ook kun je video streamen (bijv. Netflixen tijdens het superchargen), meezingen met Caraoke, muziek streamen via Spotify en de internetbrowser gebruiken.

Wat kost Tesla Premium Connectivity?

Bij aanschaf van jouw Tesla krijg je een maand gratis Premium Connectivity. Na de eerste maand betaal je 9,99 euro per maand.

Hoe zet ik Premium Connectivity uit?

Ga naar ‘Geschiedenis‘ in jouw Tesla-account. Als het goed is, zie je hier Premium Connectivity staan. Je kunt hier op klikken en vervolgens het abonnement stopzetten.

Is het mogelijk om niet te betalen voor Premium Connectivity?

Ja, je kunt punten inwisselen. Ga in de app naar ‘Referral-beloningen’ en klik op ‘Inwisselen’. Voor 2.500 tegoed krijg je één jaar Premium Connectivity cadeau. Heb je geen referral tegoed, dan zul je helaas moeten betalen voor Premium Connectivity.

Waar kan ik de facturen van Premium Connectivity vinden?

De facturen vind je in je Tesla-account. Lees deze handleiding om de facturen te downloaden.

Als ik Premium Connectivity aanschaf, hoe lang duurt het dan voordat het geactiveerd is in de auto?

Als je Premium Connectivity koopt, dan kun je binnen enkele minuten gebruik maken van de extra features in je auto. Dat gaat dus heel snel! Merk je dat er na een paar minuten niets gebeurt? Voer dan een soft reset uit.

Is Premium Connectivity de moeite waard?

Dat is een lastig te beantwoorden vraag. Hoe vaak sta je per maand bij een supercharger? Stel, je staat nooit bij een supercharger, dan is de kans groot dat je nooit Netflix of de internetbrowser gebruikt in de auto. En wat betreft die internetbrowser: het is veel makkelijker om je mobiele telefoon te gebruiken om iets snel op te zoeken.

Dan heb je nog live verkeersweergave. Als er sprake is van file, dan kleurt dit stukje weg rood of oranje. Leuke eye-candy, maar je hebt er niet veel aan. Ook zonder Premium Connectivity houdt het navigatiesysteem rekening met files, dus je boekt geen tijdswinst.

Spotify is misschien de belangrijkste reden om Premium Connectivity te kiezen. Je kunt namelijk eenvoudig muziek bedienen in de auto. Als je de auto opent en in de stoel gaat zitten, dan merk je dat de muziek direct al afspeelt. Dit voelt dan direct vertrouwd. Het alternatief is dat je Spotify aanzet op je mobiele telefoon en dat je dan via Bluetooth de muziek afspeelt in de auto. Dat kan natuurlijk ook, maar dat is wel een extra handeling voor het wegrijden.

Onlangs is live camerabeelden livestreamen toegevoegd als functionaliteit. Zo weet je precies wat er rondom jouw Tesla gebeurt. Handig als je jouw auto geparkeerd hebt in een slechte buurt en je wil zien of je veilig naar je auto kan lopen. Meer over deze functionaliteit lees je hier.

Kortom, Premium Connectivity aanschaffen of niet? Als je iedere dag meerdere uren rijdt en minstens drie keer per week bij een supercharger staat, zouden wij zeggen: doen! Ben je bang in het donker of vind je het eng om ‘s avonds naar je auto te gaan? Dan kan livestreamen van camerabeelden een dealmaker zijn. Als je jouw auto minder vaak gebruikt, is Premium Connectivity teveel van het goede. Zeg nu zelf: met 120 euro per jaar kun je ook heel veel andere leuke dingen doen.

En sta je toch een keer bij een supercharger en wil je de internetbrowser gebruiken of video streamen zonder Premium Connectivity? Dan creëer je gewoon een mobiele hotspot met je mobiele telefoon. Je kunt dan namelijk wel gebruik maken van enkele premium functies. Niet vergeten om dan wel je databundel te vergroten… 😉