Project Redwood: nieuwe betaalbare Tesla voor de massa komt mogelijk in 2025

Tesla wil graag starten met de massaproductie van een elektrisch instapmodel. Er zijn al langer geruchten dat Tesla bezig is met de ontwikkeling van een Model 2. Volgens Reuters zou het gaan om een compacte crossover. Dit autotype is op dit moment heel populair in Nederland en België.

Het mysterieuze project wordt ‘Redwood’ genoemd. De instapprijs zou 25.000 dollar moeten zijn, wat 13.000 dollar minder is dan de verkoopprijs van de Model 3 in de Verenigde Staten. In de Benelux zal de prijs iets hoger liggen en kruipt de prijs van deze betaalbare Tesla waarschijnlijk richting de 30.000 euro. Voor nu zijn dit allemaal geruchten, dus we moeten het een en ander met een korreltje zout nemen.

De grote vraag is waar het betaalbare model geproduceerd gaat worden. Eerder meldde Reuters dat de Amerikaanse autofabrikant waarschijnlijk uitwijkt naar India. Dan kan het nog wel even duren, want dan moet er eerst een fabriek worden gebouwd.

Een instap-EV in 2025 zou goed passen in de tijdlijn van Tesla. Later dit jaar wordt de vernieuwde Model Y (Juniper) uitgebracht en het is dan niet slim om tegelijkertijd de betaalbare Model 2 te lanceren. Goed idee om dit door te schuiven naar 2025. We verwachten dat de Model 2 na de aankondiging ook vrij snel te bestellen is, omdat anders de verkopen van andere modellen mogelijk afnemen en Tesla kan geen slechte kwartaalcijfers permiteren. Als er inderdaad een instapmodel komt in 2025, dan is de kans groot dat de aankondiging in hetzelfde jaar is.