Rijden in een Tesla cabrio? Dat kan!

Als je denkt aan Tesla in cabrio-uitvoering, dan denk je waarschijnlijk aan de Roadster: de allereerste Tesla in Nederland. Toch zijn inmiddels ook andere Tesla-modellen als cabriolet verkrijgbaar, maar dan moet je wel dieper in de buidel tasten.

Als je een Tesla-cabrio wil, dan moet je op zoek naar een bedrijf die jouw elektrische bolide kan ombouwen. Eén van die bdrijven is Newport Convertible Engineering. Dit Amerikaanse bedrijf heeft al diverse Tesla’s omgebouwd, zoals de Model 3 en de Model S.

Een ander bedrijf dat ervaring heeft met auto’s ombouwen naar cabrio’s is Ares Design. Ares introduceerde in 2021 hun eigen Model S-cabrio. Om de Model S om te toveren tot cabrio, sneden de ingenieurs van Ares het dak weg. Ook werden de achterdeuren en B-stijlen verwijderd om ruimte te maken voor nieuwe, langere voordeuren. Ares ontwierp een nieuwe achterklep die ruimte biedt om het dak op te bergen wanneer het zonnetje schijnt. Tenslotte is het chassis versterkt met extra verstevingen om de structurele integriteit van de Model S te behouden.

Hoeveel kost het om een Tesla om te bouwen tot cabriolet?

Bij Newport Convertible Engineering betaal je $29.500 voor een manueel bedienbaar dak en $39.500 voor een automatisch dak. Het bedrijf heeft acht ombouwlocaties in Europa, waaronder in Barcelona. Deze prijslijst stamt uit 2020, dus het is mogelijk dat de eerder genoemde prijzen inmiddels iets hoger zijn. Wil je jouw Tesla ombouwen, dan kun je dit mooi combineren met een Spaanse vakantie. Kies je liever voor Ares Design? Houd dan rekening met een fors prijskaartje. Wij schatten dat de kosten tussen de 50.000 en 100.000 euro liggen.

Komt Tesla binnenkort met een nieuwe cabrio?

We verwachten dat Tesla in de toekomst een nieuwe Roadster onthult. Dit model heeft alleen geen prioriteit. Tesla wil het liefst zoveel mogelijk auto’s verkopen en de Roadster is toch een beetje een niche-model. Als de nieuwe Roadster ooit het levenslicht ziet, dan is de kans groot dat de nieuwe Roadster weer een cabriolet gaat zijn. We denken niet dat Tesla andere modellen in cabrio-uitvoering gaat leveren, omdat cabrio’s niet winstgevend genoeg zijn.