Rijgeluid in je Tesla verminderen? Isoleer de wielkast en plaats andere rubbers!

Tesla’s zijn relatief stille auto’s. De auto’s produceren weinig geluid én de cabine is vrij goed geïsoleerd. Toch kan het altijd beter!

Wil je jouw Tesla beter isoleren, waardoor het geluid in de auto afneemt, dan adviseren we om langs te gaan bij Tesland. Tesland heeft allerlei accessoires om naden en kieren beter af te dichten. Hieronder de directe links naar de producten. Je kunt de producten namelijk ook zelf installeren en dat bespaart een ritje naar Almere.

De onderstaande producten zijn helaas niet gratis. Zoek je een goedkope of zelfs gratis optie om het buitengeluid te verminderen? Dan hebben we één advies: zet de muziek wat harder (vooral op Belgische snelwegen).

#1 – Wielkuipen van geluidsisolerend materiaal

De wielen veroorzaken veel geluid, vooral wanneer je op de snelweg rijdt. De achterwielen van de Model 3 hebben geluidsisolerende kuipen, maar dit geldt niet voor de voorwielen. Tesland heeft op maat gemaakte wielkuipen van geluidsisolerend materiaal. Op dit moment verkoopt Tesland alleen pasklare wielkuipen voor de Model 3, maar wie weet komen er in de toekomst ook wielkuipen voor andere modellen. We raden aan om de wielkuipen te laten installeren door Tesland.

Een (duur) alternatief: koop stille banden. Afhankelijk van het type band kan de geluidsoverlast aanzienlijk gereduceerd worden, namelijk tot wel drie decibel. We raden aan om alleen stille banden te kopen als je ook daadwerkelijk nieuwe banden nodig hebt. Dan kun je er rekening mee houden.

#2 – Andere deurrubbers plaatsen

Je kunt het geluid van wind verminderen door andere deurrubbers te installeren. Zo heeft de Model 3 vrij diepe deurrubbers, waardoor er wat meer ruimte is tussen de deur en de carrosserie. Tesland biedt alternatieve rubbers aan voor de Model 3 en voor de Model Y, namelijk Z-rubbers voor de voorkant van de voordeur en dikke rubbers voor de onderkant van alle deuren. Je kunt de rubbers laten installeren of zelf doen. Het is ook mogelijk om de kofferbak en frunk beter te isoleren met rubbers, maar het effect hiervan merk je minder tijdens het rijden.

#3 – Kieren rond dakpaneel afdichten

Ook de kieren rond het voorste dakpaneel zijn af te dichten. Dit doe je met zogenoemde afdichtrubbers. Volgens Tesland neemt het windgeruis af met 5 tot 9 dB. Je kunt de installatie gemakkelijk zelf uitvoeren: het EPDM-rubber rondom in de kieren duwen en rijden maar.

#4 – Isoleer je frunk of trunk

Tenslotte kun je nog je motorkap (frunk) of kofferbak (trunk) isoleren. Tesland biedt opties aan voor de Model Y en Model 3. De ervaringen zijn wisselend, dus we adviseren om eerst de drie tips hierboven te proberen. Heb je daarna nog steeds last van teveel rijgeluid? Probeer dan de frunk en/of trunk te isoleren.

Hopelijk heb je nu minder last van rijgeluid. We wensen je nog veel muisstille kilometers!