Ruitenwisservloeistof gebruiken & bijvullen: hoe dan?

De voorruit van je Tesla is vies en je wil graag ruitensproeiervloeistof gebruiken. Maar… waar zit het knopje precies?

Eigenlijk is het vrij simpel om de ruitenwisservloeistof op de voorruit te sprayen, maar je moet het net even weten. Om te parkeren gebruik je altijd de knop op het uiteinde van het rechterpookje achter het stuur. Voor ruitenwisservloeistof moet je de knop op het uiteinde van het linkerpookje indrukken. Niet te licht. Duw goed stevig op de knop, anders gaan de ruitenwissers alleen heen en weer.

Welke ruitenwisservloeistof moet ik gebruiken?

Houd er rekening mee dat je in de winter ruitenwisservloeistof gebruikt met antivries (tot -15 of -20 graden Celsius). In de zomer kun je goedkopere ruitensproeiervloeistof gebruiken. Je kunt ruitensproeiervloeistof heel goedkoop aanschaffen via Bol.com. Een aanrader is de ruitenwisservloeistof van Mullrose, verkrijgbaar vanaf 5 euro en eenvoudig thuisbezorgd. Met 5 liter doe je vaak meerdere jaren.

Hoe vul ik ruitenwisservloeistof bij?

Eigenlijk is dit vrij eenvoudig. Open de frunk (voorklep) in de auto, open de vuldop (zie foto hieronder) en giet de vloeistof (zonder te knoeien) tot de nek van de vulpijp. Toch geknoeid? Maak de frunk direct schoon met water.

Ruitenwisservloeistof bijvullen in de Model 3