Siri Shortcuts en Tesla: dit zijn alle opdrachten

Hé Siri: ontdooi de ruiten van mijn auto.” Vanaf vandaag kun je eindelijk Siri Shortcuts (oftewel opdrachten) gebruiken om je auto te ontgrendelen, de kofferbak te open of Dog Mode te activeren. De opdrachten zijn te koppelen aan je iPhone of Apple Watch, maar je kunt ook je stembediening gebruiken.

Wil je Siri en Siri Shortcuts (Opdrachten) gebruiken? Dan moet je nog wel even de app updaten. Daarna ga je naar ‘Opdrachten’, klik op ‘Voeg taak toe’, switch naar het tabblad ‘Apps’ en kies ‘Tesla’.

Met de recente update van de Tesla-app voor iOS kunnen bestuurders nu eenvoudig Siri-opdrachten gebruiken zonder de app zelf te openen. Overigens zijn er ook apps van derden beschikbaar, waar Siri-opdrachten al langer beschikbaar waren, zoals Watch for Tesla.

Hoewel er enkele vooraf gedefinieerde commando’s zijn, zoals “Vergrendel Tesla”, geeft Apple Shortcuts gebruikers ook de vrijheid om hun eigen automatiseringen te maken. Dit betekent dat Tesla-rijders hun eigen unieke Siri-opdrachten kunnen aanmaken en aanpassen aan hun persoonlijke voorkeur. Voorbeeld: je rijdt in de winter weg op je werk. Je kunt dan een reeks activeren met één klik, bijv. auto ontdooien en automatisch een sms’je sturen naar je partner met de aankomsttijd. Een ander voorbeeld is een eigen ‘panic mode’ maken als jij je niet veilig voelt: met één klik alle ramen sluiten, claxon laten afgaan en de lichten laten knipperen.

Er zijn 21 verschillende functies beschikbaar via Siri. Hieronder zie je ze allemaal op een rij: