Start Tesla met adverteren? Autobedrijf lijkt met traditie te breken

Een Tesla-commercial voor het achtuurjournaal of een flitsende displayadvertentie van de nieuwste Model Y naast een online nieuwsbericht? Het behoort binnenkort wellicht tot de mogelijkheden. Elon Musk deelde tijdens de meest recente aandeelhoudersvergadering mee dat het bedrijf gaat starten met adverteren. Dat is opvallend, want tot nu investeerde het autobedrijf niet in marketing.

“We zullen een beetje reclame uitproberen en kijken hoe het gaat”, reageerde Musk op de vraag van een aandeelhouder. De stap naar reclame is mogelijk een reactie op de toegenomen concurrentie voor Tesla op de markt van elektrische auto’s en de economische omstandigheden.

Musk, die enkele jaren geleden zei dat hij reclame haatte en dat Tesla geld gebruikt dat andere autofabrikanten reserveren voor advertenties en promoties “om het product geweldig te maken”, lijkt van gedachten te zijn veranderd na de overname van Twitter, een platform dat voornamelijk geld verdient met advertenties.

“Het is inderdaad ironisch dat Twitter sterk afhankelijk is van reclame. Hier sta ik, iemand die nooit reclame inzette, en nu heb ik een bedrijf dat sterk afhankelijk is van reclame. Dus ik denk dat ik nu moet zeggen dat reclame geweldig is, en dat iedereen het zou moeten inzetten.”

Toekomstige Tesla-advertenties zouden zowel informatief als vermakelijk moeten zijn. Ze lijken meer op content dan op typische advertenties. Musk gaf aan dat deze advertenties de minder bekende functies van de Tesla-voertuigen kunnen benadrukken.

Twee nieuwe elektrische voertuigen

Tijdens de aandeelhoudersvergadering lichtte Musk ook een tipje van de sluier op over twee nieuwe elektrische voertuigen. Hij beweerde dat de ontwerpen en fabricagetechnieken van deze voertuigen “met kop en schouders uitsteken boven alles wat momenteel in de industrie aanwezig is”. Hij suggereerde dat Tesla al bezig is met het “bouwen van een nieuw product”, wat zou kunnen betekenen dat het bedrijf al een prototype voor ten minste een van de EV’s in ontwikkeling heeft. Eerder plaatsten we op Tesla360 al een foto van een facelift voor de Model 3. Mogelijk verwijst Musk naar dit model. De nieuwe Model 3 krijgt mogelijk smalle koplampen en een eenvoudige voorkant.