Steam: nu beschikbaar in vernieuwde Model S & Model X

Wil je graag gamen in je Tesla? Het is al een tijdje mogelijk om spellen te spelen als Beach Buggy Racing 2, Cat Quest, Cuphead, Stardew Valley en Fallout Shelter. Nu komen er echter in één keer duizenden titels bij voor eigenaren van vernieuwde Model S- en X-auto’s. Het is namelijk mogelijk om games te spelen via Steam.

Het is jammer dat Steam niet beschikbaar is in oudere Tesla’s, maar mogelijk heeft dat ermee te maken dat de hardware niet krachtig genoeg is. De nieuwe Model S en Model X hebben namelijk een RDNA 2-gpu en een AMD Ryzen-apu. De rekenkracht van de hardware is vergelijkbaar met die van de PlayStation 5 – circa tien teraflops – waardoor het niet vreemd is dat een ‘next gen’-titel als Cyberpunk 2077 soepel draait.

Heb je thuis al een spelcomputer? Je kunt jouw controller dan via Bluetooth verbinden met je Model S of Model X. Tesla beweert dat de PlayStation 5-controller het beste werkt in de elektrische bolide.

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je onderweg een spelletje gaat spelen. Je kunt daarom alleen gamen in de parkeerstand, bijvoorbeeld als je laadt bij een supercharger. Dit geldt ook voor veel andere applicaties, zoals YouTube, die alleen werken als de auto stil staat.