Supercharger laadtarieven opnieuw flink omhoog: naar 0,72 euro per kWh

Tesla verhoogt opnieuw de laadtarieven bij Europese superchargers. In Nederland betaal je vanaf vandaag 0,71 euro tot 0,72 euro per kWh.

Bij vrijwel alle laders is het tarief 0,72 euro per kWh. Bij zes superchargers betaal je ‘slechts’ 0,71 euro per kWh. Dit betekent dat de tarieven in een jaar tijd verdrievoudigd zijn. Betaalde je in 2021 zo’n 15 euro om een Tesla op te laden, dan kost je dit nu 45 euro (!!).

“Vanwege de stijgende energieprijzen zijn wij genoodzaakt de kosten voor supercharging aan te passen”, laat Tesla in een e-mail weten. De stijging komt niet als een verrassing, aangezien er momenteel sprake is van een energiecrisis in heel Europa. Ook andere snelladers hebben hun tarieven verhoogd, zoals Fastned.

De prijzen voor superchargen verschillen per locatie en per land. Wil je weten hoeveel het kost? Selecteer de supercharger in de navigatie om de specifieke prijs te bekijken.

Wij zijn heel benieuwd of het door de nieuwe tarieven rustiger gaat zijn bij superchargers of dat Tesla-eigenaren nog steeds volle bak door blijven laden. En wie weet – hopelijk – stopt het hierbij en gaan de tarieven in de toekomst weer dalen. Word vervolgd!