Telefoon verbinden met je Tesla: zo werkt het

Wil je jouw iPhone of Android-telefoon gebruiken als telefoonsleutel? Zo koppel je jouw smartphone met jouw Model 3, Y, X of S.

De eerste stap is dat je de mobiele Tesla-app installeert op jouw telefoon. Zoek op ‘Tesla’ in de App Store of Play Store en download de app. Je kunt ook op de onderstaande links klikken:

De tweede stap is dat je een Bluetooth-verbinding hebt. Schakel Bluetooth in op je telefoon en klik vervolgens op het Bluetooth-pictogram op het touchscreen in jouw Tesla. Dit pictogram is boven in beeld te zien. Klik vervolgens op ‘Nieuw apparaat’ en dan op ‘Beginnen met zoeken’. Als het goed is, verschijnt nu jouw smartphone in beeld. Tik op jouw telefoon en controleer of het getal op het scherm overeenkomt met het getal op je telefoon. Bevestig daarna dat je de telefoon wil koppelen.

Nu kun je jouw telefoon toevoegen als sleutelkaart of afstandsbediening. Dit doe je als volgt:

  1. Ga in je Tesla zitten, open de mobiele Tesla-app en klik vervolgens op ‘Telefoonsleutel’ -> ‘Start’.
  2. Scan een key card (sleutelkaart) of key fob op de sleutelradar. Deze radar bevindt zich achter de bekerhouders boven op de middenconsole.
  3. Is de koppeling geslaagd? Klik dan op ‘Klaar’.
  4. Wil je ooit jouw telefoon verwijderen? Ga – in de auto – naar het scherm met instellingen. Klik daarna door naar ‘Vergrendeling’. Daarna zie je alle geregistreerde sleutels en kun je apparaten en sleutelkaarten verwijderen.

Vanaf nu kun je de mobiele app gebruiken om je Model 3 of Model Y te ontgrendelen. Als je Bluetooth aan hebt staan – en je hebt jouw telefoon in je broekzak – dan gaat je auto automatisch open. Handig!

Wat als meerdere mensen met een telefoonsleutel instappen: hoe herkent de auto dan de bestuurder?

Dit is een lastig punt. Je auto probeert de bestuurder te herkennen, maar er zijn meerdere telefoonsleutels actief. Vaak ‘pakt’ Tesla de eerste telefoonsleutel die wordt herkend. We adviseren dan ook dat de bestuurder als eerste de auto opent en dat daarna de anderen in de auto stappen. Kiest de auto de verkeerde telefoonsleutel? Je kunt als bestuurder altijd wisselen van profiel.

Lees ook: Tesla app op meerdere telefoons: één account of meerdere accounts?