Tesla-aandeel in de plus in aanloop naar Investor Day: verdubbeling in amper twee maanden tijd

Morgen is het Tesla Investor Day en onthult het Amerikaanse autobedrijf wellicht een nieuw model. In aanloop naar deze dag stijgt de waarde van het aandeel.

Rond 13:00 uur ‘s middags was de waarde van één aandeel in Tesla Inc ruim 198 euro. Dit betekent dat een aandeel twee keer meer waard is dan begin dit jaar. Op 3 januari was één aandeel namelijk 101 euro waard. Toch zit Tesla nog niet op het oude niveau. Eind 2021 wisselden de aandelen voor 357 euro per stuk van hand.

De koers van Tesla Inc. op 28 februari 2023 .

Wat gaat Tesla onthullen tijdens Investor Day?

Het is onduidelijk wat Tesla gaat onthullen. Elon Musk spreekt over een “Master Plan 3” en een “weg naar een volledig duurzame energietoekomst voor de aarde”. Wellicht introduceert Tesla de langverwachte Model 2: een instapmodel elektrische auto met een prijskaartje van circa 25.000 euro. Daarnaast geeft het autobedrijf mogelijk meer informatie over HW4.0, Tesla Vision en de nieuwe 4680-accucel.

Toch zou het ook niet over auto’s kunnen gaan. Wellicht onthult Tesla een nieuwe Powerwall? We weten het morgenavond om 22:00 uur. Kijk jij live mee via onderstaande link?