Tesla alarm gaat steeds af: wat is er aan de hand?

Je ligt ’s avonds heerlijk uit te rusten in bed om plotseling gewekt te worden door een hard gepiep: het alarm van je Tesla. Wat is er aan de hand? En wat kun je doen?

Het alarm van je Tesla zal niet zo snel reageren op voorbijgangers. Woon je in een drukke straat en wandelt iemand langs je auto, dan reageert Sentry Mode wel, maar gaat je alarm niet af. Pas als iemand tegen de auto duwt, zal het alarm reageren. Hoor je dus één keer het alarm van je auto, dan zou het kunnen zijn dat iemand tegen je auto leunt.

Gaat het alarm meerdere keren af? Grote kans dat je een vlieg in de auto hebt. In de zomer zouden het ook wel eens één of meerdere muggen kunnen zijn. Zet het raampje van de auto open en schakel tijdelijk het alarm uit. Je kunt het alarm uitschakelen door naar Bediening > Veiligheid > Alarmsysteem te gaan. Natuurlijk kun je ook proberen om de vlieg, mug, vlinder of insect uit te schakelen met een vliegenmepper.

Ook op 31 december kan het alarm vaak afgaan. Het alarmsysteem van een Tesla wordt namelijk geactiveerd als er vuurwerk naast de auto of dichtbij de auto ontploft. Zet op die dag het alarmsysteem uit of demp het geluid van het bewakingssysteem. In dat geval ontvang je nog wel gewoon alarmmeldingen op je telefoon.

Heb je geen idee waarom het alarm af blijft gaan? Voer een soft reset uit. Wie weet is je interieursensor van slag en is het probleem met een soft reset opgelost. Hoe dat moet, lees je hier.

Kan het alarm afgaan als Sentry Mode uit staat?

Ja, Sentry Mode en het alarmsysteem zijn twee aparte systemen. Sentry Mode bewaakt de omgeving van de auto, maar verbruikt wel veel stroom. Het alarmsysteem gaat alleen af als er ongewenste activiteit in de auto wordt geregistreerd of als de auto een flinke duw krijgt.

Zelfs na een soft reset blijft het alarmsysteem afgaan: wat nu?

Je kunt overwegen om naar een Service Center te rijden. Sommige Tesla-rijders vinden dat wat ver gaan en zetten het interieuralarm uit.