Tesla app op meerdere telefoons: zelfde account of verschillende accounts?

Deel je jouw Tesla met een partner, kind of een huisgenoot? Dan kan het handig zijn om de Tesla-app op de verschillende telefoons van de gebruikers te installeren.

Heb je één Tesla? Dan kun je jouw account delen met andere bestuurders. Je kunt de app installeren op de telefoon van je partner en hij of zij kan inloggen met dezelfde inloggegevens als jij.

Heb je iemand die af en toe jouw Tesla leent? Of gaat je kind af en toe met de auto op pad? Dan is het natuurlijk niet nodig om de app te installeren. Geef in dat geval de sleutelkaart mee.

Liever aparte accounts aanmaken? Dat kan natuurlijk ook. Ga in de Tesla-app naar ‘Beveiliging en bestuurders’ en klik op ‘Bestuurders beheren’. Je kunt nu tot vijf bestuurders uitnodigen. Het voordeel hiervan is dat je andere bestuurders makkelijk kunt verwijderen als ze niet meer in je auto (mogen) rijden. Let er wel op dat uitgenodigde bestuurders een Tesla-account moeten aanmaken. Als iemand snel je auto wil lenen voor een ritje, dan is een sleutelkaart geven de beste optie.

Het grote voordeel van de Tesla-app ten opzichte van de sleutelkaart is dat wanneer je de auto ontgrendeld met je telefoon, dat dan automatisch de stuur, de spiegels en de stoel worden afgesteld. Ook al deel je hetzelfde Tesla-account, dan nog kan de auto herkennen welke bestuurder (aan de hand van de telefoon) wil rijden en wordt het juiste profiel geladen.

Heb je meerdere Tesla’s? Dan kun je deze auto’s onder één account hangen of de auto’s verdelen over meerdere accounts. Het voordeel van de tweede optie is dat niet iedereen inzicht heeft in jouw rijgedrag. Stel, je rijdt zelf een Model S en hebt daarnaast een Model 3 als tweede auto, dan kun je voor de Model S een apart account aanmaken waar alleen jij toegang toe hebt. De Model 3 zou je dan onder kunnen brengen in een gezinsaccount.