Tesla bedienen met Apple Watch: dit is onze favoriete app

Wil je jouw Tesla voorverwarmen of de achterbak van de auto openen met je Apple Watch? Er zijn verschillende oplossingen beschikbaar!

Sinds kort ondersteunt Tesla Siri Shortcuts. Dit betekent dat je opdrachten kunt instellen en vervolgens tegen Siri kunt zeggen: “Hé Siri: ontdooi de ruiten van mijn Tesla.” Dit kan ook via de Apple Watch. Houd de digital crown één seconde ingedrukt en spreek de opdracht uit. Houd er wel rekening mee dat je geen echte app voor de Apple Watch krijgt. Wil je dus een app op je Apple Watch installeren, dan moet je kijken naar zogenoemde ‘third party’ apps: apps gemaakt door derden.

Wij raden aan: Watch app for Tesla

Een alternatief is dat je de applicatie ‘Watch app for Tesla’ gebruikt. Een nadeel van deze app is dat je eenmalig 20 euro moet betalen, maar daarna kun je bepaalde acties snel uitvoeren op je Apple Watch. Zo is het mogelijk om icoontjes (ook wel ‘complicaties’ genoemd) toe te voegen aan je hoofdscherm of aan een widget. Je kunt dan met één klik je auto ontdooien, de achterbak openen of de deuren vergrendelen of ontgrendelen. Het is ook mogelijk om de app te gebruiken op je Apple Watch. Een screenshot daarvan zie je rechts. Je ziet in één oogopslag het percentage. De belangrijkste acties staan bovenaan, zoals de frunk openen en de auto ontgrendelen.

Deze applicatie voor Apple Watch biedt een hoop handige extra’s. Tijdens het opladen zie je niet alleen hoe lang het opladen nog duurt, maar krijg je ook het verwachte tijdstip te zien wanneer de auto klaar is met opladen. Snel het oplaadlimiet verhogen omdat je een lange rit voor de boeg hebt? Met één tik op het scherm geregeld!

Ook goed: Tessie

Een andere populaire Apple Watch-app is Tessie. Een nadeel van Tessie is dat deze app veel duurder is. Je betaalt 59 euro per jaar of 229 euro voor een lifetimedeal. De app bevat wel alle mogelijkheden die Watch app for Tesla heeft, alleen ziet Tessie er qua design veel gelikter uit en heeft de app wat leuke extra’s. Zo is het mogelijk om ritten automatisch bij te houden. Ook houdt Tessie in de gaten hoe efficient je rijdt en of het mogelijk is om geld te besparen. Wie weet levert de app dus op lange termijn geld op. Mocht je interesse hebben: je kunt Tessie altijd 30 dagen gratis proberen via deze link en besluiten om wel of geen abonnement te nemen.