Tesla Car Wash Mode: alles wat je moet weten

Sinds kort hebben de Model 3 en Model Y een eigen carwashmodus. Activeer de Car Wash Mode als je jouw bolide gaat verwennen in de wasstraat.

De Car Wash Mode hoef je alleen te activeren als je gebruik maakt van een autowasstraat. Kies je ervoor om jouw Tesla met de hand te wassen – wat we altijd adviseren om krassen te voorkomen – dan kun je de auto gewoon in de ‘P’-stand (Parkeren) laten staan.

Activeer je de Car Wash Mode, dan worden de ramen en trunk direct gesloten. Dat voorkomt natte haren. Ook wordt het oplaadpunt vergrendeld en kunnen de ruitenwissers niet geactiveerd worden. Ook de zogenoemde ‘walk-away’ deurvergrendeling en parkeersensoren schakelen zichzelf uit. Heeft jouw wasstraat een lopende band? Klik dan – in Car Wash Mode – op de knop ‘Enable Free Roll’. Je auto wordt nu in neutraal gezet.

Wil je de Car Wash Mode aanzetten? Ga naar Besturing -> Service -> Car Wash Mode. Let op: je kunt Car Wash Mode alleen activeren als je auto al in ‘P’ (Parkeren) staat. Anders gebeurt er niks.

Wil je de Car Wash Mode uitzetten? Tik dan op de knop ‘Verlaat Car Wash Mode’ of rijd weg. Als je harder dan stapvoets rijdt, dan stopt Car Wash Mode automatisch.

Wat ons betreft is de Car Wash Mode een fijne toevoeging. Natuurlijk was het al mogelijk om al deze functies los te activeren, maar nu is het met één druk op de knop geregeld. Handig!