Tesla Destination Charger: alle vragen & antwoorden

Wil je graag laden bij een Destination Charger van Tesla, zoek je een hotel met een DC of wil je graag zelf een Destination Charger bij je hotel of restaurant? Hier vind je alle vragen en antwoorden!

Hoeveel kost laden bij een Destination Charger?

Laden bij een Destination Charger is gratis. De stroomkosten worden betaald door het bedrijf waar de Destination Charger geplaatst is.

Houd er rekening mee dat Tesla-rijders in de toekomst mogelijk wel moeten betalen voor het gebruik van sommige DC’s. Er ligt nu een plan op tafel dat eigenaren van Destination Chargers zelf kunnen kiezen of de stroom gratis of betaald wordt aangeboden. Een goed idee, want deze wijziging zal er mogelijk voor zorgen dat het aanbod Destination Chargers gaat toenemen. Voor veel bedrijven kan het dan namelijk lucratief zijn om een paar DC’s neer te zetten.

Kan ik bij iedere Destination Charger laden?

Nee, de meeste Destination Chargers staan bij restaurants, hotels, dagjes uit, vakantieparken en in parkeergarages. Wil je laden bij een Destination Charger, dan is het eigenlijk de bedoeling dat je er ook gaat overnachten, dineren, recreëren of parkeren. Daarnaast is het – als het gaat om een hotel of restaurant – netjes om voor de tijd aan te geven dat je komt laden. Dit kan bijvoorbeeld als opmerking bij het reserveren.

Wil je wel laden, maar overnacht of dineer je niet bij een Destination Charger-locatie? Neem dan contact op met de locatie en vraag of het mogelijk is om voor het laden te betalen. De meeste bedrijven staan dit toe. Na het laden kun je betalen bij de receptie. Soms wordt beleefdheid beloond en mag je alsnog gratis laden na het vragen.

Houd er rekening mee dat veel Destination Chargers uit staan. Bedrijven willen voorkomen dat er ‘s nachts ‘stiekem’ gratis geladen wordt door EV-rijders. Vaak moet een DC dus eerst aangezet worden door iemand van de receptie of de eigenaar en pas daarna kun je er gebruik van maken.

Hoe snel laadt een Destination Charger?

De laadsnelheid is ongeveer 80 kilometer per uur (22 kw). Qua snelheid komt dit overeen met een 3 fasen lader. Is je Tesla helemaal leeg? Dan zal het ongeveer 4-5 uur duren om volledig op te laden bij een Destination Charger.

Hoe laad ik bij een Destination Charger?

Heb je thuis een wall charger? Dan weet je hoe makkelijk het is. Haal de kabel uit de houder, druk op het knopje en het laadklepje van je auto opent automatisch. Steek de laadkabel er in en het opladen begint!

Kun je een niet-Tesla bij een Tesla Destination Charger opladen?

Destination Chargers hebben vaak een wit of rood bordje. Zie je een wit bordje met ‘Electric vehicles’, dan kun je hier een niet-Tesla laden. Zie je een rood bordje met ‘Tesla vehicles’, dan is deze lader alleen voor Tesla’s. Helaas kun je voor de tijd niet zien of een DC ook voor niet-Tesla’s is. Neem daarom even contact op met het hotel of restaurant om hier duidelijkheid over te krijgen.

Waar kan ik een overzicht zien van alle Destination Chargers?

We raden om deze kaart van Tesla te gebruiken. Klik op een bolletje om de naam van de locatie en het adres te zien.

Is het slimmer om te laden bij een supercharger of bij een Destination Charger?

Ben je op doorreis? Dan is het slimmer om bij een supercharger te laden, want dat gaat sneller. Laden bij een Destination Charger is handig als je ‘s avonds aankomt bij een hotel of restaurant en je blijft er een wat langere tijd. Je vertrekt later die avond of de volgende ochtend met een volle auto.

Ik wil een Destination Charger bij mijn bedrijfslocatie. Wat kost dat?

Ga naar deze pagina om een aanvraag in te dienen. Als de locatie interessant is voor Tesla – bijvoorbeeld omdat er weinig andere laadpunten in de buurt aanwezig zijn – is er een grote kans dat Tesla alle kosten voor installatie betaalt. Uiteraard betaal je dan nog wel zelf voor de stroomkosten.

Indien je wel zelf de Wall Connectors en installatie moet betalen, dan kost dit gemiddeld 2.000 tot 3.000 euro.