Tesla inruilen of verkopen: wat zijn de beste mogelijkheden?

Rijd je nu in een Tesla en overweeg je jouw auto te verkopen of in te ruilen? Houd er dan rekening mee dat je auto veel waard is. Ruil je auto niet bij Tesla in, maar zoek de plek waar je de beste prijs krijgt voor je gebruikte Model 3, Model Y, Model S of Model X.

Waarom mijn Tesla niet inruilen bij Tesla?

De kans is groot dat je een nieuwe Tesla koopt, want waarschijnlijk ben je tevreden over het automerk. Het is dan verleidelijk om je oude Tesla direct in te leveren bij Tesla. Toch raden we aan om dat niet te doen. Tesla biedt te weinig voor je auto. De reden hiervoor is dat Tesla je oude auto gaat veilen en de fabrikant wil geen verlies lijden. De waarde wordt laag ingeschat, zodat de kans op verlies voor Tesla zo klein mogelijk is. De enige verliezer is de consument, die een paar duizend euro verlies te verwerken krijgt.

Maar… hoe dan wel mijn oude Tesla verkopen?

Het hangt er van af wat je gaat doen. Koop je weer een Tesla of ga je dit keer voor een andere elektrische auto?

Stel, je koopt opnieuw een Tesla, dan zijn er ruwweg twee mogelijkheden: zelf verkopen of aanbieden bij een inkoper of dealer. Je kunt de auto zelf verkopen via Marktplaats of Facebook, maar houd rekening met veel rompslomp. Potentiële kopers willen waarschijnlijk een proefritje maken en als er na de koop wat mis is, dan krijg je te maken met allerlei gezeur. Misschien is verkopen via Marktplaats een aardige optie als je een afgeragde auto hebt, maar niet als je een luxe elektrische wagen van minimaal een halve ton op je oprit hebt staan.

Er zijn verschillende inkopers en dealers waar je terecht kunt. Soms zijn er grote prijsverschillen. Wij hebben de beste ervaringen met Ikwilvanmijnautoaf. Je kent deze partij misschien wel van de (irritante) reclame’s, maar we merken dat de ingeschatte restwaarde hoger is dan bij Tesla en bij andere inkopers. Het nadeel is dat het enkele dagen kan duren voordat je een bod krijgt, omdat het bedrijf niet werkt met rekenmodellen, maar een eerlijke taxatie uitvoert. Voor Tesla’s valt dat vaak positiever uit, omdat Tesla’s waardevast zijn en dus als occasion zeer geliefd zijn. Hieronder kun je direct een gratis taxatie laten uitvoeren.

Kies je voor een andere elektrische auto, bijvoorbeeld een auto van Hyundai, Kia of Volkswagen? Dan kun je ook altijd een inruilwaarde opvragen bij de dealer waar je jouw nieuwe auto koopt. Vergelijk deze inruilwaarde altijd even met het voorstel van Ikwilvanmijnautoaf, want de kans is groot dat jouw dealer niet blij is om je Tesla aan te nemen. Een Hyundai-dealer verkoopt het liefst Hyundais, dus grote kans dat ook hier jouw Tesla naar de veiling gaat. Klik hier om vrijblijvend een inruilprijs op te vragen bij Ikwilvanmijnautoaf.

Tips bij het verkopen van jouw Tesla

Als je jouw auto gaat verkopen of inruilen, dan is het goed om nog de auto nog een goede poetsbeurt te geven. Als jouw Tesla glimmend op de foto staat, is de kans groter dat je er een hogere prijs voor krijgt. Dit geldt ook voor het interieur. Maak alles netjes schoon, ruim je auto op en een (in)koper biedt gegarandeerd meer.

Wil je de auto zelf verkopen? Word dan lid van zoveel mogelijk Facebook-groepen. In het geval van Tesla zijn er populaire Facebook-groepen, zoals Tesla Model 3 Nederland en Tesla Nederland / België. Deze groepen hebben duizenden leden. Als je hier een berichtje plaatst, vind je misschien een koper.

Een andere tip: plaats een ‘te koop’-bordje achter de ruit. Het kan zijn dat iemand in jouw buurt geïnteresseerd is in jouw Model 3, Model X of Model S. Het is fijner (ver)kopen, omdat jullie elkaar als buren waarschijnlijk al kennen en je hoeft geen afscheid te nemen van je Tesla, want jouw geliefde auto blijft in de buurt ‘wonen’.

Informeer ook bij vrienden of familieleden. Wie weet is er iemand die graag jouw Tesla overneemt.