Tesla introduceert nieuwe Model 3 Performance

Eindelijk is ‘ie er: de gloednieuwe Model 3 Performance. We hadden verwacht dat de prijs boven de 60K zou uitkomen, maar het valt mee. De witte Performance AWD is voor 56.990 euro te koop.

De nieuwe Model 3 Performance heeft een bereik van 528 kilometer (WLTP). Het bereik valt wat tegen, maar dat komt o.a. door de 20 inch Warp-velgen. De acceleratietijd van 0 tot 100 kilometer per uur is 3,1 seconden. De topsnelheid bedraagt 262 kilometer per uur.

De aandrijfunits van de Model 3 Performance leveren samen 460 pk en daarmee is dit de krachtigste Model 3 ooit. Verder heeft de Model 3 Performance een prachtige spoiler van koolstofvezels en een opnieuw ontworpen voor- en achterkant. Andere pluspunten zijn de compleet nieuwe adaptieve vering, Track Mode V3 met nieuwe kalibratie voor meer controle achter het stuur, sportstoelen met verbeterde zijwangen en kussen, een verbeterd chassis met betere ophanging, de nieuwe Warp-velgen met High Performance-remmen en de koolstofvezeldetails in het interieur.

De Performance is een plaatje om naar te kijken. Bekijk ook zeker de spectaculaire video hieronder!

De nieuwe Performance ziet er sportiever uit, o.a. door de verlaagde ophanging en de spoilers van koolstofvezels.
Track Mode V3: ideaal voor op circuits.
Zo ziet de nieuwe neus van de Model 3 Performance er van dichtbij uit.
De nieuwe sportstoelen kunnen ventileren, net zoals de stoelen in de andere Model 3-uitvoeringen.
De Warp-velgen zijn een lust voor het oog. De rode remschijven zijn zichtbaar.
Koolstofvezeldetails in het interieur.

De nieuwe Model 3 Performance is per direct leverbaar in de standaard kleuren: wit, blauw, zwart, rood en grijs. Qua interieur kun je kiezen tussen wit en zwart. Je kunt Ons hart gaat sneller kloppen van de rode uitvoering met witte stoelen. Welke kies jij?