Tesla Key Fob: waar te koop in Nederland?

Bij sommige Tesla’s krijg je een Key Fob, bij andere modellen krijg je enkel een keycard. Wil je graag een Key Fob voor jouw Model 3 of Model Y? Dan kun je er eentje bestellen bij Tesla.

Wat is een Tesla Key Fob?

Een Tesla Key Fob is een miniatuurversie van een auto. Zo lijkt de Tesla Model 3 Key Fob op een silhouet van een Model 3. De Key Fob kan gebruikt worden als sleutel. Is de afstand tussen de Key Fob en jouw Tesla minder dan één meter? Dan kun je de auto probleemloos ontgrendelen. Let op, dit geldt alleen als jouw Key Fob is uitgerust met Passive Entry. Je kunt jouw Key Fob gewoon in je tas of jouw broekzak laten zitten. Dit is een groot voordeel ten opzichte van een keycard (die bij de Model 3 of Model Y) wordt geleverd. Deze keycard moet je naast het raam houden om de auto te ontgrendelen.

Hoe zet ik Passive Entry aan?

Passive Entry staat standaard aan. Wil je Passive Entry uitzetten? Ga dan in het menu naar ‘Instellingen’ en klik op ‘Vergrendeling’. Daar kun je Passive Entry uitzetten. Als Passive Entry uitstaat, moet je op de bovenkant van de Key Fob drukken om de auto te vergrendelen. Ontgrendelen? Druk dan twee keer op de bovenkant. Om de trunk of frunk te openen, druk je eenmaal op de trunk of frunk van je miniatuurauto.

De Model 3 Key Fob

Wordt iedere Tesla geleverd met een Key Fob?

Nee, alleen bij de duurdere modellen worden twee Key Fobs meegeleverd. Bij de Model 3 en Model Y krijg je geen Key Fob, maar een keycard. Het goede nieuws is wel dat je een Key Fob kunt bestellen. Dit kan via de shop van Tesla.

Ik ben een Key Fob kwijt: wat nu?

Gaat het om een Key Fob van een Model S of X? Dan heb je waarschijnlijk nog één Key Fob over. Ga met die Key Fob naar een Service Center. Je krijgt daar een nieuwe tweede Key Fob en de informatie van de eerste sleutel wordt overgezet.

Gaat het om een Key Fob van een Model 3 of Y? Dan kun je gewoon een nieuwe Key Fob bestellen via de website van Tesla en de oude Key Fob verwijderen bij ‘Vergrendeling’ (bij Instellingen).

Is de Key Fob de moeite waard?

Heel eerlijk? Nee. Je kunt jouw telefoon ook als sleutel gebruiken. Dit heeft enkele belangrijke voordelen. Ten eerste kun je meerdere telefoons koppelen en als sleutel gebruiken, bijvoorbeeld de telefoon van jezelf en de telefoon van je vriend(in) of partner. Je kunt ook meerdere Key Fobs koppelen, maar dat is een dure grap. Een tweede voordeel is dat je jouw telefoon (bijna) altijd bij je hebt. De Key Fob is een extra acccessoire in je broekzak of handtas. Een ander nadeel van de Key Fob is dat er een knoopbatterij in zit, die leeg kan gaan. De keycard daarentegen werkt altijd. Kortom, met een telefoon (en een keycard als back-up in je portemonnee) kun je altijd wegrijden, ook al is je telefoon leeg.

Heb je geen smartphone of vind je de Key Fob een fraaie gadget? Dan is het zeker slim om een Key Fob te kopen. Kortom, het is maar net wat je zelf wil!