Tesla keycard kwijt: wat nu?

Ben je jouw Tesla keycard kwijt? Geen probleem, je kunt de oude kaart eenvoudig blokkeren. Ook is het mogelijk om online een nieuwe keycard te kopen.

Bij de aankoop van jouw Tesla Model 3 of Model Y krijg je twee keycards mee. Daarnaast kun je jouw telefoon gebruiken als sleutel. We raden dit altijd aan, omdat je dan – bij verlies van twee keycards – alsnog je auto in kan.

Zo blokkeer je een keycard

Ben je één keycard kwijt? Open de auto dan met je reservekeycard, ga naar ‘Vergrendeling’ (bij Instellingen) en verwijder de verloren sleutelkaart. Mogelijk zie je twee kaarten in beeld met de naam ‘Unknown key’. Kijk dan goed naar de datum. De reservekaart is actief, dus je moet de andere kaart verwijderen. Klik op de prullenbak om de kaart weg te gooien en toegang te blokkeren.

Zo voeg je een nieuwe keycard toe

Een nieuwe keycard schaf je eenvoudig online aan. Je krijgt dan twee keycards in een handig hoesje. De keycards zijn compatibel met Model S en Model X geproduceerd vanaf 2021 en Model 3 en Model Y van alle bouwjaren.

Je kunt ook naar een Service Center gaan, als er sprake is van spoed. Is de nieuwe keycard binnen? Dan kun je die koppelen door opnieuw naar ‘Vergrendeling’ te gaan (bij Instellingen) en door dan op het plusje te klikken. Scan de nieuwe sleutel achter de bekerhouder om te beginnen met koppelen.

Tip: leg één keycard op een veilige plek

Zorg ervoor dat niet alle keycards actief gebruikt worden. Leg één keycard op een veilige plek, waar je ook andere belangrijke documenten bewaart. Het kan geen kwaad om wat extra keycards te bestellen. Het is zelfs handig als meerdere mensen de auto actief gebruiken.