Tesla lekke band of pech onderweg: wat nu?

Strand je onderweg met je Tesla? Heel vervelend, maar gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om hulp te krijgen.

Is er nog sprake van garantie? Dan kun je gratis gebruik maken van Tesla Roadside Assistance. Let wel op dat niet alle schades hieronder vallen. Rijd je onderweg over een schroef en heb je een lekke band? Dan kun je wel een beroep doen op Tesla Roadside Assistance. Maar heeft iemand een band van jouw auto lek geprikt, dan word je niet geholpen door Tesla, omdat dit onder vandalisme valt. Ook als er sprake is van een ongeluk of verwaarlozing (bijv. lege accu) komt Tesla Roadside Assistance niet of worden de kosten in rekening gebracht (na voorafgaande kennisgeving). Bekijk hier alle voorwaarden.

Hoe bereik ik Tesla Roadside Assistance?

Het is niet mogelijk om pechhulp in de app aan te vragen. Je kunt alleen bellen met Tesla Roadside Assistance. In Nederland bel je met nummer 013-7999525. In België gebruik je lokaal nummer 03-8081782. Alle telefoonnummers in andere landen vind je op deze pagina. Tesla Roadside Assistance is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar bereikbaar.

Wat zijn de nadelen van Tesla Roadside Assistance?

Het kan zijn dat je wat langer moet wachten tot je geholpen wordt. ANWB Wegenwacht is doorgaans wat beter bereikbaar en sneller op locatie. Daarnaast krijg je bij Tesla geen vervangend voertuig. Als je auto gerepareerd moet worden, dan moet je een familielid of vriend vragen om je op te halen. Bij pechhulp van de ANWB krijg je vervangend vervoer, haal- en brengservice, rechtsbijstand en eventueel hotelservice bij pech onderweg.

Wat moet ik doen buiten de garantieperiode?

Is er geen sprake meer van garantie? Dan kun je geen beroep meer doen op Tesla Roadside Assistance. We raden dan aan om de ANWB Wegenwacht of een soortgelijke hulpverlener (bijv. Allianz) te bellen. Je zou ook een lokale garage kunnen bellen om je te helpen. Vaak krijg je een vervangend wiel of wordt er een prop in de band geschoten. In het geval van een vervangend wiel moet je daarna nog wel naar een bandenboer om een nieuwe band te kopen.

Ik sta met mijn auto stil op de snelweg, wat nu?

Sta je stil op een onveilige plek op de snelweg, zoals op de linkerbaan? Bel dan 112, want er dreigt accuut gevaar. De rode kruizen worden geactiveerd. Vervolgens komt Rijkswaterstaat binnen twintig minuten en die sleept je naar een veilige plek, bijvoorbeeld een parkeerplaats of – als je geluk hebt – een bandenwinkel in de buurt in het geval van een lekke band.

Wat zijn de meest voorkomende pechgevallen onderweg?

Een lekke band is het meest voorkomende pechgeval, gevolgd door een lege accu. Ook kan het zijn dat de auto niet open gaat. Ook komt het wel eens voor dat er helemaal geen spanning is.