Tesla raadt aan om iedere twee tot drie jaar het luchtfilter te vervangen. Deze filters voorkomen dat stof, roet, pollen en andere deeltjes via de ventilatieopeningen in de auto komen.
Heb je een Model 3 of Model Y? Dan is het advies van Tesla om de interieurfilters iedere twee jaar te vervangen. In het geval van de Model S of Model X hangt het af van de productiedatum. Is jouw Model S of X vóór 2020 geproduceerd, dan is het verstandig om iedere twee jaar het filter te vervangen. Anders is één keer in drie jaar voldoende.
Ben je niet handig? Rijd dan naar een Service Center van Tesla en laat daar de luchtfilters vervangen. De meeste mensen zullen in staat zijn om zelf de filters te vervangen. Bekijk eerst een YouTube-tutorial om te ontdekken of je het ziet zitten om zelf te vervangen en ga dan stap voor stap het filter vervangen. De eerste keer duurt het tien minuten, maar de volgende keer heb je het binnen vijf minuten geregeld. Iets verder in dit artikel delen we onze favoriete tutorials.
Waar koop ik luchtfilters?
Ons advies is om luchtfilters te kopen bij Winparts.nl. Ga naar deze pagina en vul je kenteken in (of voer het autotype in). Je krijgt dan direct de juiste interieurfilters te zien. Let op dat je direct twee filters koopt, aangezien er twee filters vervangen moeten worden. Twee filters kosten vaak niet meer dan 20 euro, maar er zijn ook duurdere varianten verkrijgbaar die nog beter filteren. De goedkope filters zijn echter prima (en qua kwaliteit vergelijkbaar met wat nu al in je auto zit). Je kunt de filters ook direct bij Tesla aanschaffen, maar dan betaal je vaak het dubbele.
Is een luchtfilter een HEPA-filter?
Nee, sommige Tesla-modellen – zoals de Model X en latere Model S’en – hebben HEPA-filters in de frunk. Die zijn eenvoudig aan te passen, maar dat zijn andere filters dan de interieurfilters binnen in de auto. De Model 3 heeft geen HEPA-filters.
Tesla luchtfilter vervangen in een Model 3
Tesla luchtfilter vervangen in een Model Y
Tesla luchtfilter vervangen in een Model S
Tesla luchtfilter vervangen in een Model X
Liever in het Nederlands? Volg dan het stappenplan van Teslafacts.nl op YouTube: heel waardevol én in je eigen moedertaal.