Tesla Model 3 krijgt energielabel A++: meest efficiënte elektrische auto

De Britse website Electrifying.com heeft alle elektrische auto’s gerangschikt op hoe efficiënt ze elektriciteit gebruiken. De Tesla Model 3 is – niet geheel verrassend – de meest zuinige elektrische auto en krijgt een e-rating A++.

Ook andere modellen presteren uitstekend. Zo krijgt de Model Y een A+ rating. De Model S en Model X volgen met een A rating. Electrifying.com keek naar verschillende factoren, zoals hoeveel watt per km wordt verbruikt, het gebruik van een warmtepomp, klimaatregeling en efficiëntie van remenergie.

De Model 3 is niet de enige auto die een A++-classificatie krijgt. Ook de BMW i4 behaalt een perfecte score. De meeste andere populaire elektrische auto’s, zoals de Hyundai Ioniq 5, Volkswagen ID.3, Kia EV6, Seat Mii en Skoda Enyaq, hebben vaak een rating van A+ of A. Helemaal onderaan bungelen de Audi e-tron (D), Mercedes EQC (D) en Mercedes EQV (E).

Het is logisch dat de Model 3 bovenaan staat. De Model 3 heeft immers een wat kleinere accu dan de andere Tesla-modellen. Het voordeel is dat de elektrische bolide daarom minder zwaar is en dus ook minder stroom per kilometer gebruikt.

500 euro per jaar besparing
Volgens Electrifying.com kunnen automobilisten meer dan 500 euro per jaar besparen aan laadkosten door voor een elektrische auto te kiezen met een uitstekend energielabel.