Tesla Model 3: welke kleuren zijn er?

De Tesla Model 3 is in vijf kleuren verkrijgbaar: zwart, grijs, blauw, wit en rood. Wit is sinds 2019 de standaard kleur. Voor andere kleuren betaal je 1.100 euro extra.

Wat is de populairste kleur Model 3?

De populairste kleur in Nederland is wit. Dit blijkt uit data van Kentekenradar. In de periode van september 2019 tot augustus 2020 zijn er ruim 8.000 witte Model 3’s bijgekomen. Dat betekent dat 31% van alle Model 3’s wit is.

De tweede populairste kleur is zwart (28%), gevolgd door grijs (24%) en blauw (13%). Rood (4%) is de minst populaire kleur.

Wat is de beste kleur?

De kleurkeuze is persoonlijk. Wel is het zo dat uitgesproken kleuren – zoals rood en blauw – vaak minder goed verkopen en de restwaarde dus iets lager kan zijn.

Kies voor een witte Tesla als je de goedkoopste optie wil. Voor een andere kleur lak betaal je namelijk 1.100 euro extra. Wit is daarnaast sportief en neutraal. Wel moet je iets vaker naar de wasstraat. Heb je een witte Tesla? Dan kan het mooi zijn om de chromen delen zwart te maken. Lees hier meer over chrome delete.

Zwart en grijs zijn populaire kleuren in het zakelijke circuit. Ook met deze kleuren val je niet teveel op.

Wil je opvallen of wil je een auto met meer karakter? Dan zijn blauw en rood prima keuzes. Deze kleuren worden minder vaak gekozen, dus je bent iets unieker dan met een witte of zwarte Model 3.

Ik wil mijn Tesla Model 3 in een andere kleur

Dat kan, maar dan moet je de auto wrappen. Dit betekent dat er folie wordt aangebracht op de auto. Dit beschermt de originele laklaag van de auto. Wrappen kost ongeveer 2.500 euro. Als je jouw auto wil wrappen, kies dan de witte Model 3, aangezien dat de goedkoopste uitvoering is.