Tesla Model S in de kleur groen: een verborgen parel

Je ziet regelmatig groene Tesla’s onderweg, maar dit zijn vaak gewrapte exemplaren. Dit geldt niet voor alle Tesla’s. In het verleden was groen namelijk een kleurkeuze.

Tot 2014 kon je de Model S in het groen bestellen. Daarna stopte Tesla met de verkoop van groene Tesla’s, omdat deze kleur niet populair was. Ongeveer twee procent van alle geleverde Tesla Model S-auto’s was op dat moment groen. Een zeer klein percentage, zeker als je je bedenkt dat er toen niet veel kleuren waren (grijs, wit, blauw, bruin, red, zwart en groen). Ook de bruine Model S bleek niet populair genoeg en werd door Tesla niet meer verkocht vanaf 2014.

We begrijpen de keuze van Tesla. De groene Model S ziet er wat oubollig uit naast andere kleuren. Had Tesla voor een andere tint groen gekozen, dan was de groene Tesla wellicht een verkoophit geworden. Voor automakers is het nogal duur om een auto in veel kleuren aan te bieden, omdat er dan veel meer varianten beschikbaar zijn. Tegenwoordig biedt Tesla om die reden auto’s in niet meer dan vijf kleuren aan.

Het goede nieuws is wel dat de Model S in het groen (of in het bruin) redelijk zeldzaam is. Wil je dus in een unieke auto rijden? Zoek een occassion en sla je slag! Het goede nieuws is dat je dan ook profiteert van levenslang gratis superchargen.