Tesla Model Y reviews: dit zeggen de media

De Model Y is uit in Nederland, maar wat vinden media van het nieuwste model? Wij hebben alle reviews over de Model Y verzameld!

De Nederlandse Model Y’s komen op dit moment nog uit China. De onderstaande reviews gaan dus over de Chinese exemplaren. Vanaf volgend jaar (2022) wordt de Model Y in Berlijn geproduceerd.

Hieronder lees je de eerste reviews van Europese media en vloggers over de gloednieuwe SUV van Tesla.

Autoweek.nl oordeelt gematigd positief. In de eerste rijtest vertelt journalist Jan Lemkes dat de Model Y ruimer en praktischer is dan de Model 3. Aan de andere kant oogt de Model Y fantasieloos ten opzichte van de Model 3. Ook is de bagageruimte een klankkast. Een positief punt is dat deze Tesla weer technisch de EV-top is.

Volgens het AD is de nieuwe Model Y de “beste Tesla ooit“. Het AD is vooral positief over de kofferbak. “Waar de Model 3 praktische steken laat vallen, pakt de nieuwe Model Y juist vrolijk door. Hoewel 75 procent van de onderdelen op beide Tesla’s uitwisselbaar zijn, blijkt de Y veel beter inzetbaar.”

Ook de bekende vlogger Bjørn Nyland heeft de Model Y inmiddels kritisch bekeken. Volgens Nyland is de afwerking van de buitenkant verbeterd. Er zijn geen ‘panel gaps’ en ook de lak zit mooi op de auto. Verder zijn er in de Model Y betere materialen gebruikt. De stoelen zijn net zo comfortabel als in de Model 3. Wel leunt de achterbank een beetje teveel naar achteren.

Het Duitse kanaal Autogefühl is zeer positief over de Model Y. De bouwkwaliteit is verbeterd en er werden geen grote problemen gevonden. Wel hebben de achterdeuren enkele kleine scherpe randen. Verder heeft de Model Y veel bagageruimte, maar dat wisten we natuurlijk al.

De Talking Tasman ruilde zijn Model X in voor een Model Y. In zijn review geeft Cyril Vonken aan dat hij de Falcon Wing-deuren mist, maar verder is de Model Y een absolute upgrade ten opzichte van de Model X. “Ik zou niet meer terug willen naar de X,” vertelt de bekende Nederlandse Tesla-vlogger. “Ruimer, stiller, strakker afgewerkt, rijdt beter, stugger geveerd, veel directer stuurgedrag en zuiniger. Zonder twijfel een upgrade!”

Lees ook: 10 redenen om (g)een Model Y te kopen