Tesla nieuw model: wanneer introduceert Tesla een gloednieuwe auto?

Wat komt er na S 3 X Y? Wanneer introduceert Tesla de nieuwe Model 2? Of komt er een ander model aan?

Op dit moment verkoopt Tesla vier modellen, namelijk de Model X (SUV), Model S (sedan), Model 3 (sedan) en Model Y (SUV). Binnenkort komen daar de Cybertruck, de Semi en de gloednieuwe Roadster bij. Ook is er een kleine kans dat Tesla in de nabije toekomst met een compacte Tesla komt: de Model 2. De vraag naar de Model 3 en Model Y is momenteel echter zo groot, dat er geen noodzaak is om een goedkoper model te introduceren.

Wat komt er na S 3 X Y?

Niemand weet precies welke modellen Tesla gaat introduceren. Er is geen duidelijke roadmap, zoals bij de Polestar. Als er nieuwe modellen komen, dan zullen dit eerder doorontwikkelingen zijn van de S, 3, X en Y. Als er een gloednieuw type komt, dan verwachten we dat deze qua prijspunt tussen de Model 3/Y en de X/S uitkomt. Op dit moment is het voor Tesla lastig om te upsellen van een 3/Y naar een X/S, omdat er sprake is van een erg groot prijsverschil. Een tussenmodel zou dit kunnen veranderen. Qua benaming zal Musk waarschijnlijk weer kiezen voor één cijfer of letter. Misschien de Model Q of Model E (Elon)?

En de Model 2 dan?

De kans is vrij klein dat Tesla binnenkort een instap-Tesla introduceert. De levertijden zijn momenteel erg lang en er is een groot tekort aan grondstoffen. Wil Tesla een goedkoper model produceren, dan moeten er nieuwe productielijnen opgezet worden. Hierdoor lopen de levertijden van andere modellen nog verder op. Een Model 2 heeft daarnaast kleinere winstmarges dan duurdere modellen. Kortom, op dit moment lijkt het nog niet interessant te zijn voor Tesla om dit te doen.

En de nieuwe Roadster?

De kans is groter dat de Roadster terugkomt. In 2017 presenteerde Musk een nieuw prototype van de Roadster. De tweede generatie Roadster gaat waarschijnlijk alle records verbreken als het gaat om bereik, topsnelheid en acceleratie. Mogelijk gaat deze auto meer dan twee ton kosten. Kassa!