Tesla ontchromen: hoe werkt dat?

Vind je de chromen delen van jouw Tesla Model 3 of Model S niet zo mooi? Geen paniek: je kunt het chroom verwijderen.

Kies je voor ontchroming of chrome delete, dan worden het chroom op je auto gewrapt in folie. Vaak wordt gekozen voor een zwarte folie, bijvoorbeeld mat of glanzend. Het is ook mogelijk om verschillende kleuren te gebruiken. Stel, je hebt een rode Tesla Model 3, dan kan het mooi zijn om de chromen randen rondom de ramen zwart te maken en om de deurgrepen van rode folie te voorzien.

Ontchromen van je Tesla is goedkoper dan een complete auto wrappen. Daarom is ontchromen een relatief goedkope manier om je Tesla karakter te geven. Je auto wordt wat meer ‘bad ass’ en valt tegelijkertijd wat minder op.

Hoeveel kost ontchromen?

500 tot 750 euro, inclusief materiaal. Houd rekening met ongeveer een klein dagje werk.

Kan ik mijn Tesla zelf ontchromen?

Ja, maar het is wel een flinke klus. Houd rekening met een paar dagen werk. Geen fan van priegelen? Besteed het dan uit. Ook als je perfectie wilt, kun je het ontchromen beter uitbesteden. Wij vinden het jammer als een auto van minimaal 50K net niet mooi is ontchroomd. Daar blijf je naar kijken. Hieronder zie je hoe ontchromen werkt.

Wel of niet ontchromen?

Twijfel je? Ga Googelen! Stel, je hebt een blauwe Model S, Google dan op ‘Blue Model S chrome delete’. Je ziet dan direct meerdere afbeeldingen van de blauwe Model S zonder chroom. Misschien kun je dan de knoop doorhakken.

Waar ontchromen?

Er zitten veel bedrijven in Nederland die gespecialiseerd zijn in wrappen en ontchromen. Kies een bedrijf bij je in de buurt (dat scheelt reistijd) of zoek naar goede referenties. De meeste wrapbedrijven hebben veel detailfoto’s online staan van recente projecten. Dan krijg je een goed beeld van de geleverde kwaliteit.

Foto bovenaan dit artikel: Teslarati