Tesla ontgrendelen via Ultra Wideband: hoe werkt dat?

Het is vanaf nu mogelijk om je Tesla te ontgrendelen via Ultra Wideband. De nieuwste Tesla’s maken gebruik van deze draadloze technologie, waardoor heel nauwkeurig de afstand én de positie van jouw telefoon gemeten worden.

Dit biedt verschillende voordelen. De meeste Tesla’s maken nog gebruik van Bluetooth om de deur te ontgrendelen. Bluetooth heeft een nauwkeurigheid van één meter en dat is minder nauwkeurig dan Ultra Wideband. Ultra Wideband is namelijk nauwkeurig tot 10 centimeter. Stel, jij en je partner hebben allebei een digitale autosleutel, dan herkent jouw Tesla straks wie de portier opent. In het geval van Bluetooth wordt vaak het eerste signaal opgepikt en dat betekent dat mogelijk de instellingen van de bijrijder – zoals de positie van de stoel – worden gekozen in plaats van de bestuurder. Daarnaast is Ultra Wideband energiezuiniger dan GPS.

Je kunt alleen gebruikmaken van ontgrendelen via Ultra Wideband als je een gloednieuwe Tesla hebt, namelijk een recente Model X of een Model 3 Highland. Installeer de nieuwste versie van de app (minimaal versie 4.29.5) en zorg dat de software van de auto ook geüpdatet is (minimaal versie 2024.2.3). Je krijgt dan een melding in beeld dat je jouw telefoonsleutel kunt upgraden. Natuurlijk heb je ook een telefoon met UWB-ondersteuning nodig: minimaal een Pixel 6, een Galaxy S21 Plus/Ultra of een iPhone 11.

Bron: Not a Tesla App