Tesla presenteert Robotaxi op 8 augustus

Geen Model 2 of Roadster: het eerstvolgende nieuwe Tesla-model is de Robotaxi. Elon Musk laat via X weten dat de Robotaxi op 8 augustus wordt gepresenteerd.

Wat is de Tesla Robotaxi?

De Robotaxi van Tesla is een volledig zelfrijdende auto die jou zonder chauffeur of stuur naar de gewenste bestemming brengt. Het voordeel van zelfrijdende taxi’s is dat deze voertuigen lokaal ingezet kunnen worden. We verwachten dat Tesla de eerste Robotaxi’s eerst in overzichtelijke – en vooral autovriendelijke – Amerikaanse steden laat rondrijden.

Hoe ziet de Tesla Robotaxi eruit?

Heel eerlijk: we hebben geen idee. Misschien komen er verschillende ‘smaken’, bijvoorbeeld tweezitters (microtaxi’s) en vierzitters. Het zou goed kunnen dat de vierzitters stoelen hebben die naar elkaar toe zijn gedraaid, omdat er geen stuur nodig is. Verder verwachten we een herkenbaar design met een minimalistisch interieur: echt ala Tesla.

Wat is het voordeel van de Robotaxi ten opzichte van traditionele taxi’s?

Robotaxi zal de concurrentie aangaan met Uber en traditionele taxibedrijven. Het grootste voordeel is dat de Robotaxi geen chauffeur heeft. Dat is een flinke kostenbesparing. Daarnaast is het rijgedrag van de Robotaxi voorspelbaar en zal de auto geen grote risico’s nemen of snelheidsovertredingen begaan.

Het is even wachten tot 8 augustus, maar dan komen we eindelijk meer te weten. De aankondiging van de Robotaxi is in ieder geval goed nieuws voor aandeelhouders: de koers schoot de afgelopen dagen omhoog.