Tesla rittenregistratie: dit zijn de beste apps om je rittenregistratie bij te houden

Rijd je jaarlijks niet meer dan 500 kilometer privé met je zakelijke Tesla en wil je geen bijtelling betalen? Dan moet je een rittenregistratie bijhouden, aangezien je een bewijsplicht hebt naar de Belastingdienst. Tegenwoordig zijn er veel rittenregistratie-apps. In dit blog zetten we een aantal goede oplossingen op een rij.

De systemen werken allemaal anders. Zo zijn er applicaties die je kunt koppelen aan je Tesla-account, terwijl andere apps gebruik maken van de mobiele telefoon of een apart apparaatje (een volgsysteem) die in je auto wordt geplaatst.

LoJack

LoJack is eigenlijk een opsporingssysteem voor als je Tesla wordt gestolen, maar biedt ook rittenregistratiefunctionaliteiten met de LoJack Max of Max+ systemen. Dit systeem is onzichtbaar en onvindbaar ingebouwd in je auto en werkt op een batterij die vijf jaar meegaat. Voor rittenregistratie kun je per rit aangeven of deze zakelijk, privé, woon-werk of gemengd is. De software doet suggesties op basis van eerdere ritten, wat het bijhouden eenvoudiger maakt.

Teslafi / Teslamate / TeslaSpy

TeslaFi is een online datalogger voor Tesla’s. Je kunt er een account aanmaken en de data van je auto inladen. Het voordeel is dat je niet zelf software hoeft te installeren. Heb je liever meer controle over je data? Kies dan voor Teslamate. Teslamate is een krachtige, self-gehoste datalogger voor je Tesla. Je kunt het zowel thuis als in de cloud hosten. Hosting in de cloud kan echter maandelijkse kosten met zich meebrengen. Teslamate biedt uitgebreide mogelijkheden voor data-analyse en visualisatie, ideaal voor de technische gebruiker. TeslaSpy biedt vergelijkbare functionaliteiten als Teslamate, maar met extra opties zoals de export van ritten in verschillende formaten zoals Excel en PDF. De app heeft een gebruiksvriendelijke grafische interface en is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

MyCarTracks.com

MyCarTracks.com is een smartphone-gebaseerde GPS tracker die real-time tracking biedt. Het systeem is eenvoudig te installeren en kan posities elke twee seconden vastleggen voor nauwkeurige ritregistratie zonder kilometerverlies. Er zijn geen contracten of annuleringskosten en je krijgt een 40-daagse geld-terug-garantie. Alle data wordt veilig in de cloud opgeslagen en je kunt je rijgeschiedenis met statistieken direct op een wereldkaart bekijken.

Google Tijdlijn

Google Maps-tijdlijn is een handige tool die je bezochte plaatsen en routes bijhoudt op basis van je locatiegeschiedenis. Je kunt je tijdlijn op elk moment bewerken en je locatiegeschiedenis verwijderen. Hoewel er privacyoverwegingen zijn, biedt Google een gedetailleerd en automatisch overzicht van je reizen. Let er wel op dat de batterij van je mobiel mogelijk sneller leeg gaat, omdat jouw locatie wordt bijgehouden als je reist.

Yeshugo

Yeshugo biedt een gebruiksvriendelijke digitale rittenregistratie via een eenvoudig te installeren USB-apparaat. Je kunt per voertuig een rittenregistratie bijhouden en op elk moment een export maken in bijvoorbeeld Excel. Dit maakt het systeem zeer toegankelijk en praktisch voor dagelijks gebruik.

TrackJack

TrackJack biedt een 100% sluitende rittenregistratie die voldoet aan de eisen van de Belastingdienst. Het systeem bevat GPS track en trace en bewaart gegevens zeven jaar lang. Voor € 5,95 per maand heb je niet alleen rittenregistratie, maar ook inzicht in rijgedrag en CO₂-uitstoot.

Flitsmeister

Flitsmeister is vooral bekend als app voor verkeersinformatie en flitsers, maar biedt met Flitsmeister PRO Plus ook rittenregistratie. Je ritten worden automatisch toegevoegd aan je overzicht, en je kunt per rit aangeven of deze zakelijk of privé was. Dit maakt het bijhouden van omrijkilometers eenvoudig, gecombineerd met de voordelen van flitserswaarschuwingen.

Ontzettend veel keus…

Zo zie je maar, er valt gelukkig genoeg te kiezen. Sommige oplossingen zijn gratis, maar dan moet je wel wat meer moeite doen om de data te exporteren. Andere applicaties werken bijna volledig automatisch, maar dan betaal je vaak wel een (klein) maandelijks bedrag. We zetten de beste apps nog even op een rij:

  • LoJack: Ideaal voor na-diefstal opsporing met rittenregistratie.
  • Teslamate/TeslaSpy: Voor wie zelf volledige controle wil over de data.
  • MyCarTracks.com: Voor real-time GPS tracking.
  • Google Tijdlijn: Voor automatische en gedetailleerde locatiegeschiedenis.
  • Yeshugo: Voor eenvoudige en toegankelijke digitale rittenregistratie.
  • TrackJack: Voor een sluitende rittenregistratie die voldoet aan fiscale eisen.
  • Flitsmeister: Voor rittenregistratie gecombineerd met flitserswaarschuwingen.

We zijn benieuwd welke rittenregistratie jij kiest. Laat jij het hieronder weten?