Tesla rouwauto: een duurzame reis naar de laatste rustplaats

In 2016 presenteerde het bedrijf RemetzCar de Tesla S Hearse. Een Model S werd verlengd en omgetoverd tot elektrische rouwauto. Speciaal voor Tesla-fans of voor nabestaanden die wensen dat hun geliefden een stijlvolle, duurzame of stille reis naar de begraafplaats of crematorium krijgen.

De Tesla S Hearse werd gebouwd in opdracht van Van Der Lans & Busscher Staatsievervoer. “Het is een échte wereldprimeur”, schrijft directeur Jan Busscher op de website. “Omdat er niet eerder een elektrische auto was met een actieradius van tenminste 350 kilometer hebben wij de stap naar volledig elektrisch nooit eerder willen zetten.”

Bekijk de video hieronder om te zien hoe de elektrische rouwauto het levenslicht zag. Helaas sloot RemetzCar in 2018 de deuren en past het bedrijf niet langer auto’s aan.

Gelukkig stopte de elektrificatie van de rouwautobranche niet. Zo liet Derks Uitvaartmobiliteit een eigen rouwauto bouwen in Spanje. Tegen Topgear vertelt eigenaar Ruud Derks dat het best wat werk was om een Model 3 om te bouwen naar een Tesla lijkwagen. Zo werd de Model 3 volledig gestript, voegde de automaker tachtig centimeter toe aan de wielbasis en werd er een nieuwe B-stijl ontwikkeld. De Tesla rouwauto van Derks Uitvaartmobiliteit kostte vorig jaar 99.950 euro en dat is dus ruim het dubbele dat je betaalt voor een normale Model 3. Inmiddels zijn de prijzen iets gestegen.

Tesla rouwauto huren voor een dag

Het is inmiddels ook mogelijk om een Tesla rouwauto te huren. Bij UitvaartStore betaal je 499 euro voor een Tesla rouwauto, inclusief chauffeur en 1,5 uur aan tijd vanaf de startlocatie. De chauffeur kan helpen met de kist in de auto te zetten. Het is mogelijk om extra tijd bij te boeken voor een meerprijs. De Telsa rouwauto is in twee kleuren te huur: lichtgrijs (Model 3) en donkergrijs (Model S). De eerste rouwauto is de versie van Derks Uitvaartmobiliteit, de tweede is de versie van RemetzCar.

Model Y rouwauto?

Helaas is er op dit moment nog geen Model Y rouwauto. Maar wat nog niet is, kan nog komen. Zodra de Model Y rouwauto – of Model Y Hearse – het levenslicht ziet, doen we daar hier melding van!