Tesla ruitenwissers vervangen?

Hoe vervang je de ruitenwissers van je Tesla Model S, Model 3, Model X of Model Y? En welke ruitenwissers zijn geschikt voor jouw auto?

Hoe vaak moet ik de ruitenwisserbladen vervangen?

Tesla adviseert om de ruitenwisserbladen minimaal één keer per jaar te vervangen. Monteer alleen ruitenwissers die geschikt zijn jouw model.

Hoe vervang ik ruitenwisserbladen?

Zet eerst de auto in P (Parkeren). Schakel de ruitenwissers uit. Dit doe je door één keer op het uiteinde van het linkerpookje te drukken. Daarna kun je op het touchscreen de ruitenwissers deactiveren. Ga daarna in het menu naar ‘Bediening’ -> ‘Service’ -> ‘Ruitenwissers servicestand’ -> en schakel ‘AAN’ in.

Daarna stap je uit je auto en til je het ruitenwisserarm op. Niet te ver, maar net genoeg dat je er makkelijk bij kan. Plaats een handdoek onder de ruitenwisserarm. Houd de wisserarm vast en druk de vergrendellip in. Het wisserblad schuift nu uit de wisserarm. Schuif nu het nieuwe wisserblad in de ruitenwisserarm tot deze vastklikt. Leg de wisserbladen voorzichtig tegen de voorruit en schakel ‘Ruitenwissers servicestand’ uit.

Waar koop ik nieuwe ruitenwissers?

Goede ruitenwisserbladen kosten gemiddeld 10 tot 25 euro. Het is vooral belangrijk dat je ruitenwisserbladen voor het juiste model koopt. Installeer dus geen ruitenwisserbladen van de Model S op de Model 3 (en andersom). Wij zijn fan van Winparts.nl. Hier vul je eenvoudig het merk auto in (of je kenteken) en dan zie je precies welke ruitenwisserbladen geschikt zijn voor jouw auto. Klik hieronder op de link:

Ruitenwissers voor de Model X en Model Y kun je nog niet bestellen bij Winparts. Deze koop je eenvoudig bij Tesla.com. Helaas zijn de ruitenwisserbladen wel iets duurder op Tesla.com:

Hoe zet ik de ruitenwissers uit?

Vind je het vervelend dat de ruitenwissers bij een klein spatje regen in het rond vliegen? Zet de ruitenwissers dan uit. Klik op het knopje op het uiteinde van het linkerpookje (naast het stuur). Nu verschijnt een menu in beeld om de snelheid van de ruitenwissers aan te passen. Ook kun je de ruitenwisser uitzetten. Dit doe je door op de ‘knop’ met de blauwe rand te klikken. Als de blauwe rand verdwijnt, staan de ruitenwissers uit.

Hoe vervang ik ruitenwisservloeistof?

De voorruit van je Tesla is vies en je wil graag ruitensproeiervloeistof gebruiken. Maar… waar zit het knopje precies? En nog belangrijker: hoe vul je ruitenwisservloeistof bij? Je leest het in dit artikel!