Tesla start terugroepactie voor verkeerde bekabeling van de achterklep van de Model 3

Tesla is een grote terugroepactie gestart. Eigenaren van auto’s van het type Model 3 van de modeljaren 2017 tot en met 2020 kunnen binnenkort een belletje krijgen van Tesla om een serviceafspraak te maken. Er schijnt een probleem te zijn met de bedrading van de achterklep. Een servicemonteur wil deze bekabeling controleren en eventueel aanpassen.

Inmiddels is de onderstaande e-mail verzonden door Tesla. Heb je een e-mail ontvangen? Dan hoef je zelf geen actie te ondernemen. Tesla neemt zelf contact met je op wanneer de onderdelen beschikbaar zijn in Nederland. Ook hoeft er niet betaald te worden voor de reparatie, maar dat is logisch. De reparatie duurt max. 45 minuten.

Tesla schrijft in de e-mail het volgende:

“Bij bepaalde exemplaren van Model 3 is de kabelboom van de kofferbak voorzien van een coaxkabel met massieve kern die ervoor zorgt dat de beelden van de achteruitkijkcamera worden weergegeven op het middendisplay. Na verloop van tijd kan herhaaldelijk openen en sluiten van de klep van de kofferbak leiden tot overmatige slijtage van de coaxkabel. Als door slijtage de massieve kern loskomt, worden de beelden van de achteruitkijkcamera niet meer weergegeven op het middendisplay. Het niet beschikbaar zijn van de beelden van de achteruitkijkcamera kan het zicht naar achter van de bestuurder beïnvloeden. Wij zijn niet op de hoogte van ongevallen of letsel die hierdoor veroorzaakt zouden kunnen zijn.”

Meer informatie over de terugroepactie vind je op deze support-pagina van Tesla.