Tesla stopt met referral-programma

Wil je 1.500 gratis supercharger-km’s bij je nieuwe Tesla? Helaas, het is niet meer mogelijk. Tesla is namelijk gestopt met het referral-programma.

In het verleden was het mogelijk om een link te krijgen van een vriend of kennis met een Tesla. Kocht je een Tesla via die link, dan kreeg je 1.500 gratis supercharger-km’s. Ook je vriend of kennis kreeg deze gratis kilometers van Tesla. Een slimme constructie om meer auto’s te verkopen. Daarnaast ontdekten veel nieuwe Tesla-eigenaren de voordelen van het laadnetwerk van Tesla. En eerlijk is eerlijk: het is het beste laadnetwerk ter wereld.

Jammergenoeg verdwijnt dit voordeel. Je krijgt dus geen gratis supercharger-km’s meer als je een nieuwe Tesla koopt. Dit betekent dat – op lange termijn – minder mensen gratis kunnen laden bij een supercharger. Het is onbekend waarom Tesla deze verandering doorvoert. Misschien moeten superchargers winstgevender worden? Dit zou een logische verklaring zijn, want Tesla gaat binnenkort superchargers openstellen voor andere automerken. Het is de vraag of dat slim is, want Tesla verliest daarmee een Unique Selling Point. Veel mensen rijden Tesla, omdat het laadnetwerk betrouwbaar is en er altijd wel een plekje vrij is bij een supercharger. Dat gaat straks mogelijk veranderen.

Update: het referral-programma is weer begonnen!