Tesla superchargers België: waar kun je laden?

Ga je een dagje naar Antwerpen, Brugge of Gent en wil je ergens onderweg laden? Of passeer je België tijdens je roadtrip en wil je weten waar je kunt superchargen? Hier zie je de kaart met alle actuele supercharger locaties bij onze zuiderburen.

In België zijn meer dan twintig supercharger locaties met honderden laadpunten. Nabij alle grote steden zijn superchargers te vinden. Alleen in de Ardennen is de afstand tot superchargers wat groter en moet je een reis goed plannen. Er zijn kleine superchargers met minder dan tien laadpunten, maar ook grote stations met tientallen laadpunten. De meeste stations bevinden zich nabij hotels, zoals Novotel en Ibis. In tegenstelling tot Duitsland zijn superchargers wat minder vaak te vinden bij fastfoodketens, zoals McDonalds.

Wil je direct navigeren naar een supercharger? Typ ‘Tesla supercharger’ in het navigatiesysteem van jouw Tesla, gevolgd door de plaatsnaam of naam van de supercharger. Het grote voordeel is dat je accu gaat voorverwarmen zodra je in de buurt komt van de supercharger locatie, met als gevolg dat je extra snel laadt.

Steeds meer Belgen rijden elektrisch en de kans is groot dat er de komende jaren veel nieuwe superchargers bijkomen. Zodra er nieuwe superchargers worden geopend, wordt de kaart hierboven automatisch bijgewerkt.