Tesla superchargers Denemarken: waar kun je laden?

Ga je op vakantie naar Denemarken? Er zijn gelukkig veel plekken waar je kunt laden. Bekijk de actuele kaart met alle locaties.

De supercharger-dichtheid in Denemarken is vrij hoog. Of je nu richting het noorden gaat of via Odense naar Kopenhagen reist: je kunt overal vrij makkelijk laden. Lange tijd waren er geen superchargerstations in Kopenhagen, maar daar is onlangs ook verandering in gekomen.

Houd er rekening mee dat het vrij druk kan zijn bij Deense superchargers, vooral tijdens vakanties en richting Kopenhagen. Een ander punt van aandacht zijn verkeerslichten. Wanneer je gaat laden in Denemarken, dan is dit waarschijnlijk het eerste moment dat je de snelweg verlaat en dat betekent dat er iets andere verkeersregels gelden. In Denemarken krijgt afslaand verkeer vaak tegelijkertijd groen licht als verkeer dat rechtdoor gaat. Houd hier rekening mee als je bij een supercharger wegrijdt en linksaf moet op een kruispunt! Het leidde in mijn geval bijna tot een botsing bij het eerste bezoek aan Denemarken.

Wil je direct navigeren naar een supercharger in Denemarken? Typ ‘Tesla supercharger’ in het navigatiesysteem van jouw Tesla, gevolgd door de plaatsnaam of naam van de supercharger. Het grote voordeel is dat je accu gaat voorverwarmen zodra je in de buurt komt van de supercharger locatie, met als gevolg dat je extra snel laadt. Neem daarnaast een extra laadpas mee om – in geval van nood – ergens anders te laden.