Tesla superchargers Frankrijk: waar kun je laden?

Op vakantie naar Frankrijk of een zakenreis richting het zuiden? In Frankrijk is het niet altijd mogelijk om makkelijk op te laden. Gelukkig zijn er veel superchargers. Bekijk de actuele kaart met alle locaties.

Wanneer je de grens overrijdt van België naar Frankrijk, dan merk je overal dat het aantal laders tegenvalt. De gemiddelde Fransman rijdt nog niet elektrisch. EenVandaag noemt Frankrijk zelfs een ‘laadwoestijn‘. We merken dat dit wel aan het veranderen is. Er komen steeds meer (snel)laders in het EU-land. Wil je echter onbezorgd op reis? Ga dan laden bij superchargers. Daar zijn er genoeg van in Frankrijk en er komen er iedere maand nieuwe bij. Hieronder vind je een overzicht van alle actuele werkende superchargers. Klik op een pointer om het adres te bekijken.

In Frankrijk zijn er op het moment van schrijven meer dan honderd superchargerlocaties. De verwachting is dat dit er binnen enkele jaren meer dan tweehonderd zijn. Net als in Duitsland bevinden de meeste stations zich bij hotels (in het geval van Frankijk: vaak Novotel) of bij fastfoodketens. Wil je naar een bijzondere locatie? Bezoek dan het langste superchargerstation ter wereld of ontdek tips in dit topic.

Wil je direct navigeren naar een supercharger in Frankrijk? Typ ‘Tesla supercharger’ in het navigatiesysteem van jouw Tesla, gevolgd door de plaatsnaam of naam van de supercharger. Het grote voordeel is dat je accu gaat voorverwarmen zodra je in de buurt komt van de supercharger locatie, met als gevolg dat je extra snel laadt. Neem daarnaast een extra laadpas mee om – in geval van nood – ergens anders te laden.