Tesla superchargers in Noorwegen: waar kun je laden?

Ga je op autovakantie naar Noorwegen? Slim, want Noorwegen is koploper als het gaat om elektrisch rijden. Je vindt dan ook veel superchargers in het hoge noorden.

Sinds 2022 is het mogelijk om met de veerboot van Groningen naar Kristiansand te reizen. Hierdoor is Noorwegen beter bereikbaar dan ooit tevoren. Liever de traditionele route? Rijd dan naar Hirtshals (Denemarken) en steek daar het Skagerrak over naar Noorwegen. Je hebt vanuit Hirtshals meer keus, bijv. Larvik, Langesund, Tórshavn, Bergen, Stavanger, Kristiansand en zelfs Seydisfjordur (IJsland).

Rijden in Noorwegen heeft veel voordelen. Je betaalt geen tol als je elektrisch rijdt. Verder kun je in veel steden gratis gebruik maken van laadpalen of gratis parkeren. In sommige steden mag je zelfs gebruik maken van de busbanen. Misschien nog wel het belangrijkste pluspunt: in heel Noorwegen zijn meer dan 5.000 snelladers.

Er zijn meer dan honderd superchargerstations in Noorwegen. Gemiddeld heeft een station circa twintig laadplekken. De meeste stations bevinden zich in het dichtbevolkte zuidoosten, maar ook in andere delen van het land vind je iedere 100-200 kilometer een superchargerstation. Wil je naar de Noordkaap rijden? Dan is het niet nodig om ergens anders te laden dan bij Tesla’s eigen superchargernetwerk. Sterker nog: je kunt net voor aankomst bij de Noordkaap je auto nog even opladen in Honningsvåg.

Hieronder zie je alle superchargers in Noorwegen. Je kunt gemakkelijk inzoomen of uitzoomen om andere plekken te bekijken. Klik op een supercharger om het aantal laadpunten te bekijken of de adresgegevens te noteren.

Deze kaart wordt dagelijks bijgewerkt. Worden er nieuwe superchargers geopend in Noorwegen? Dan zal bovenstaande kaart automatisch bijgewerkt worden.