Tesla superchargers in Oostenrijk en Zwitserland: waar kun je laden?

Sta je deze winter op de lange latten en ga je op wintersport naar de Alpen? Of verblijf je deze zomer in de bergen en ben je benieuwd naar mogelijkheden om jouw Tesla (of elektrische auto) op te laden? Hier zie je de kaart met alle actuele supercharger locaties in Zwitserland en Oostenrijk.

In Zwitserland en Oostenrijk zijn minder superchargers dan je gewend bent in Nederland, België en Duitsland. Je zult dus wat beter moeten plannen. Zeker als je bergopwaarts rijdt (bijvoorbeeld vanuit Zuid-Duitsland richting de Alpen of vanuit Italië richting de Alpen), zal je wat vaker moeten stoppen. Ook zijn de supercharger stations in Oostenrijk en Zwitserland wat kleiner, dus tijdens vakanties kan het er wat drukker zijn. Houd rekening met een (korte) wachttijd.

Het grote voordeel van superchargen in de Alpen? Het uitzicht! Ik ben zelf meerdere keren op vakantie geweest naar Italië en ik moet zeggen dat Zwitserland en Oostenrijk de mooiste superchargerlocaties hebben. Vooral de locatie in het centrum van Lermoos – met uitzicht op de Zugspitze – is fantastisch. Je kunt het nuttige met het aangename combineren en kiezen voor een overnachting bij een supercharger in Oostenrijk of Zwitserland. In dit artikel tippen we de beste hotels.

Wil je direct navigeren naar een supercharger? Typ ‘Tesla supercharger’ in het navigatiesysteem van jouw Tesla, gevolgd door de plaatsnaam of naam van de supercharger. Het grote voordeel is dat je accu gaat voorverwarmen zodra je in de buurt komt van de supercharger locatie, met als gevolg dat je extra snel laadt.

Aangezien steeds meer Europeanen elektrisch (gaan) rijden, verwachten we dat Tesla in de nabije toekomst veel nieuwe superchargers opent in de Alpen. De bovenstaande kaart zal dan automatisch bijgewerkt worden.