Tesla superchargers Italië: waar kun je laden?

Ga je op vakantie naar het Gardameer of Toscane? Of ben je van plan om dieper de Italiaanse laars in te duiken? Het goede nieuws is dat je op steeds meer plekken in Italië kunt laden. Hier zie je de kaart met alle actuele supercharger locaties in Bella Italia.

De meeste superchargers bevinden zich in het noorden van Italië. Rijd je zuidelijker dan Rome, dan wordt het aantal superchargers minder. Superchargers vind je hier op allerlei plekken: bij hotels, fastfoodrestaurants en winkelcentra. Sommige superchargers hebben tientallen laadplekken, terwijl andere superchargerstations – vooral in het zuiden – vaak maar een paar laadplekken hebben.

Houd er rekening mee dat het in de zomervakantie wat drukker kan zijn, zeker bij superchargers langs populaire vakantiewegen. Zo kan het zijn dat je kort moet wachten bij de supercharger in Trente, omdat dit de enige supercharger is tussen de Brennerpas (grens Oostenrijk-Italië) en het Gardameer. Tussen de Zwitserse-Italiaanse grens en Milaan zijn de superchargers beter verspreid en is het vaak wat minder druk. Bekijk hier onze beste tips om te overnachten bij een supercharger in Italië.

Wil je direct navigeren naar een supercharger? Typ ‘Tesla supercharger’ in het navigatiesysteem van jouw Tesla, gevolgd door de plaatsnaam of naam van de supercharger. Het grote voordeel is dat je accu gaat voorverwarmen zodra je in de buurt komt van de supercharger locatie, met als gevolg dat je extra snel laadt.