Tesla-update 2023.12: dit zijn de 6 grootste verbeterpunten

Heb je jouw Tesla verbonden met wifi? Dan ontvang je automatisch nieuwe software-updates. De nieuwste software-update – 2023.12 – wordt op dit moment uitgerold en bevat flink wat verbeteringen.

#1 – Zoom Meetings in de auto

Heb je een vergadering via Zoom, maar sta je in de file? Of wil je laden bij een supercharger met vergaderen (én lunchen) combineren? Start dan een Zoom-meeting vanuit je auto. Daarvoor wordt de interieurcamera in de cabine gebruikt. Heb jij deze handige toevoeging al geprobeerd?

#2 – Pas je scrollwiel aan

Tesla maakt het nu mogelijk om de linkerscrollknop van het stuur meer controle te geven over verschillende opties en functies. Een fantastische toevoeging, want nu kun je eindelijk de snelheid van de ruitenwissers bedienen. En dat is handig, omdat de automatische ruitenwisserfunctie niet goed werkt.

#3 – Recensies en foto’s zien van POI’s en superchargers

POI: Tesla-rijders kunnen nu foto’s en recensies bekijken wanneer ze een point of interest of Supercharger-locatie selecteren. Is een restaurant echt goed of is het een ‘tourist trap’? Even klikken en je weet het.

#4 – Telefoongesprekken makkelijker bedienen

Bedien jouw telefoongesprekken vanaf het stuur. Gebruik de linkerscrollknop om binnenkomende gesprekken te beantwoorden of af te wijzen. Tijdens een gesprek kan deze knop worden gebruikt om jezelf te dempen / niet te dempen of op te hangen.

#5 – Get To Know Your Tesla

Leer je Tesla kennen: Leer de basisbeginselen zoals het maken van bestuurdersprofielen, het gebruik van de telefoonsleutel en regeneratief remmen kennen via ‘Get To Know Your Tesla’. Ideaal voor nieuwe Tesla-eigenaren. Elk onderwerp bevat visuele informatie en, indien van toepassing, een link naar de relevante functie.

#6 – Nieuwe geluiden

Schakel je van vooruitrijden naar achteruitrijden (of andersom), dan hoor je een ander geluidje. Zo is het nog duidelijker dat je een andere handeling uitvoert en kun je dus niet per ongeluk een verkeerde manoeuvre maken in het verkeer.

Heb jij 2023.12 al geïnstalleerd? En wat vind je van de verbeteringen? Deel jouw mening onder dit artikel!