Tesla-update 2023.20 brengt deze zes kleine vernieuwingen

Op dit moment wordt Tesla-update 2023.20 uitgerold (of een nieuwe versie daarvan, zoals 2023.20.4.1). Het is een kleine update vergeleken met update 2023.12.

De volgende zes nieuwigheden zitten in deze update. Zelf ervaren? Controleer of er een update beschikbaar is.

#1 Bandenservice

Je kunt nu zien hoeveel kilometers je hebt gereden sinds de laatste bandenwissel. Ga daarvoor in het menu naar ‘Service’. Houd er rekening mee dat je op ‘Reset’ drukt als je de banden hebt vervangen, gerouleerd of gewisseld. Dit kan vanuit dit menu.

#2 Tekstgrootte aanpassen

Het is nu mogelijk om de tekstgrootte aan te passen. Eerst was dit alleen maar mogelijk in een aantal talen, maar nu geldt het dus voor alle talen. Ga naar Display -> Tekstgrootte.

#3 Open of gesloten?

Wil je navigeren naar een restaurant? Ga naar de kaart, typ een bestemming in en je ziet direct of het restaurant open of gesloten is. Waarschijnlijk wordt de informatie van Google gebruikt.

#4 Pincode om te rijden

Je kunt een pincode instellen in de auto om te rijden. Je moet wel de nieuwste versie van de Tesla-app downloaden. Ga dan naar ‘Beveiliging en bestuurders’ en zet ‘PIN om te rijden’ aan.

#5 Alle camera’s bekijken

Benieuwd wat je auto ziet? Ga naar ‘Service’ en je kunt live alle camera’s bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld zien of alle camera’s correct werken. In de video hieronder zie je hoe het werkt.

#6 Temperatuur bijrijder

Zit jij als enige in de auto? Dan zul je niet langer de temperatuur zien van de bijrijder. Vroeger zag je links en rechts van het scherm een temperatuur. Nu alleen nog aan de linkerzijde. Zodra iemand op de stoel gaat zitten, kan de bijrijder de temperatuur aanpassen. Handig!

Heb jij 2023.20 al geïnstalleerd? En wat vind je van de verbeteringen? Deel jouw mening onder dit artikel!