Wil je een software-update uitvoeren? Dan moet je verbonden zijn met wifi. Helaas kan niet iedereen zijn Tesla op een oprit parkeren waar nét genoeg bereik is. Daarom een paar tips om alsnog te updaten.
De makkelijkste manier om te updaten zonder wifi is door een wifi-hotspot te maken van je telefoon. Heb je een Android-telefoon? Ga naar ‘Instellingen’ -> ‘Wifi en netwerk’ -> ‘Hotspot en tethering’. Hier kies je een naam en wachtwoord. Schakel nu de hotspot in. Dit doe je door een vinkje te zetten. Heb je een iPhone? Ga dan naar ‘Instellingen’ -> ‘Mobiel netwerk’ -> ‘Persoonlijke hotspot’ of ‘Instellingen’ > ‘Persoonlijke hotspot’. Tik vervolgens ‘Anderen mogen verbinden’ aan (zodat het groen wordt). Daaronder kun je het wachtwoord aanpassen. Daarna is de hotspot actief.
Is de hotspot actief? Ga dan naar de WiFi-instellingen in je auto. Dit doe je door rechtsboven op het signaal-logo te tikken. Verbind je auto met de hotspot van je telefoon en start met updaten. Ook tijdens het rijden kan de update worden gedownload. Houd wel rekening met jouw datalimiet. Een update kost al snel minimaal een paar honderd MB en soms zelfs meerdere GB’s.
Wat er hierboven gebeurt is dat de auto denkt verbonden te zijn met een wifi-netwerk, terwijl de auto in werkelijkheid verbonden is met jouw telefoon (en het mobiele datanetwerk).
Alternatief 1: Op zoek naar een extern wifi-netwerk
Een andere manier om te updaten is om naar een plek te gaan met Wifi. Misschien een familielid? Of op je werk? Een andere mogelijkheid is om naar een Service Center te rijden en daar de update uit te voeren.
Alternatief 2: Chatten of bellen met een medewerker van Tesla
Wat ook wel eens werkt is chatten of bellen met een supportmedewerker van Tesla. Zij kunnen op afstand een update pushen over het netwerk. Ze zullen zeggen dat dit niet kan, maar er zijn meerdere Tesla-eigenaren die na een gesprek met een Tesla-medewerker ‘spontaan’ een update kregen.