Tesla verkopen of overdragen? Dit moet je doen!

Ga je jouw Tesla verkopen en overdragen aan een nieuwe eigenaar? Doorloop deze verschillende stappen, zodat je niets mist.

Eerst raden we je aan om ons artikel ‘Tesla inruilen of verkopen‘ te lezen. In dit artikel geven we je een aantal tips om het maximale bedrag te krijgen voor jouw bolide. Het is namelijk niet interessant om je oude auto in te ruilen bij Tesla.

Als je eenmaal een koper hebt gevonden zijn er nog een aantal stappen te ondernemen, namelijk:

  • Vraag aan de koper om een Tesla-account aan te maken
  • Fabrieksinstellingen herstellen in jouw auto
  • Je auto verwijderen in je Tesla-account
  • Kenteken overschrijven op naam van de koper

Vraag aan de koper om een Tesla-account aan te maken

De persoon (of het bedrijf) die jouw auto koopt, moet een Tesla-account maken. Dit kan gewoon online op Tesla.com. De reden hiervoor is dat de auto straks wordt overgeheveld naar het account van de koper.

Fabrieksinstellingen herstellen in jouw auto

Het is ook van belang om de auto terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, zodat al jouw persoonlijke gegevens verwijderd zijn. Dit regel je in de auto door naar ‘Besturing’ -> ‘Service’ -> ‘Fabrieksinstellingen herstellen’ te gaan. Daarna kan de nieuwe eigenaar met zijn Tesla-account inloggen.

Je auto verwijderen in je Tesla-account

Log in je Tesla-account op een tablet of laptop. Dit doe je door naar Tesla.com/nl_NL/teslaacount te gaan.

Klik op de link ‘Beheren’ bij je auto.

Klik rechtsonder op ‘Auto verwijderen’.

Vervolgens verschijnt er een formulier in beeld, waar je de gegevens van de nieuwe eigenaar in kunt vullen. Doe dit pas nadat de transactie is afgerond. Vul hier het e-mailadres in van de koper (en vraag voor de zekerheid na of dit mailadres klopt en of de koper al een Tesla-account heeft gemaakt).

Je krijgt hierna een bevestigingsmail. Klik op ‘Bevestigen’. Daarna is jouw Tesla niet meer gekoppeld aan jouw account.

Kenteken overschrijven op naam van de koper

De laatste stap is dat je het kenteken gaat overschrijven op naam van de koper. Je kunt alle informatie vinden bij het RDW.