Tesla wit interieur: makkelijk schoon te maken?

Diverse Tesla’s – zoals de Model 3 en Model Y – zijn verkrijgbaar met witte stoelen. Maar hoe lang blijven de witte stoelen écht wit? En hoe maak je ze schoon?

Het witte interieur ziet er natuurlijk zeer futuristisch uit. Het lijkt net alsof je in een ruimteschip zit. Toch voelt wit besmettelijker dan zwart. In de praktijk is dit ook zo. Op het internet zijn iets vaker klachten te vinden over de witte stoelen dan over zwarte stoelen. Gelukkig zijn de stoelen redelijk goed schoon te maken.

Hoe maak ik witte vegan stoelen schoon?

De vegan leren stoelen van Tesla zijn bedekt met een dun laag PVC. Dit betekent dat de stoelen goed schoon te maken zijn. We adviseren om vochtige babydoekjes te gebruiken. Leg een pak in je dashboardkastje en gebruik ze wanneer dat nodig is.

Wat als dit niet werkt?

Probeer dan milde zeep en warm water te gebruiken. Andere mogelijkheden: alcohol, witte schoenpoetsmiddel en de zogenoemde wonderspons. Gaat de vlek niet weg? Dan kun je nog orange degreaser gebruiken. Dat is een sterke ontvetter. In de video hieronder begint YouTube’er Marc Benton met orange degreaser, gevolgd door alcohol (namelijk 70% isopropylalcohol).

Waar moet ik op letten?

Spijkerbroeken kunnen afgeven. Zie bijvoorbeeld dit bericht op een Amerikaans forum. Daarnaast moet je natuurlijk uitkijken met markeerstiften en henna. Als er een permanente vlek zichtbaar is – en deze gaat niet weg – dan is overspuiten eigenlijk nog maar de enige optie. Hieronder zie je hoe dat in z’n werk gaat. Overspuiten van een stoel kost gemiddeld zo’n 200 euro. Je kunt hiervoor terecht bij ColorGlo.

Dus… geen wit interieur?

Nee, als je wit mooi vindt, moet je gewoon voor wit gaan. De overgrote meerderheid van Tesla-rijders met witte stoelen ervaart geen problemen. Zo kennen we Tesla-eigenaren die meer dan 100.000 kilometer op de teller hebben staan en waarvan de stoelen nog steeds spierwit zijn.

Heb je kinderen? Geen probleem, want de witte stoelen kunnen aardig wat hebben. Zolang je jouw kinderen geen permanent marker geeft op de achterbank, komt alles goed. Zitten jouw kinderen nog in een autostoeltje? Dan zou je kunnen overwegen om een autostoelbeschermer te plaatsen, zodat er geen drukpunten te zien zijn in de bekleding.