Tesla wrappen: hoe werkt dat?

Er zijn verschillende bedrijven in Nederland waar je een Tesla Model 3 kunt wrappen. Je kunt jouw Tesla dan een unieke kleur geven. Er zijn verschillende soorten folies, zoals matte folie of glanzende folie. Daarnaast zijn er veel andere opties. Zo kun je bijvoorbeeld jouw Tesla ontchromen. In dat geval worden de chromen randen rondom het raam netjes afgeplakt met zwarte folie.

Als je een Tesla wilt wrappen, dan is het slim om dit voor de aankoop van jouw auto al te weten. De lakkleur van de auto is dan namelijk minder relevant. Je kiest de goedkoopste lakkleur – wit – en je bespaart daarmee direct ruim duizend euro. Wrappen van een Tesla Model 3 kost ongeveer 2.500 euro, dus je hebt de kosten er voor de helft uit.

Houd er rekening mee dat je jouw Tesla twee dagen niet kan gebruiken. Zit een wrapper niet in de buurt? Overweeg dan om een hotelovernachting te boeken. De meeste wrappers bieden ook een (gratis) leenauto aan. Of laat je gewoon even afzetten door een vriend(in) of collega.

Welke kleur kies ik?

Een folie is makkelijk te verwijderen, maar dat doe je liever niet. Kortom, kies een kleur waar je niet snel op uitgekeken bent. We zien dat neutrale folies populair zijn (bijv. mat zwart of mat wit), maar ook groen is een populaire kleur. Er zijn immers geen standaard groene Tesla Model 3-exemplaren. Wil je echt opvallen? Kies dan een unieke kleur, zoals oranje, paars of roze. Heb je geen idee? Op Instagram kun je op de hashtag #teslawrap inspiratie opdoen.

De groene Tesla van Tim, de beheerder van Tesla360.nl.

Hoe lang blijft een wrap goed?

Zeker 5 tot 7 jaar. Een wrap beschermt daarnaast de originele lak van jouw Tesla. Houd er rekening mee dat de neus misschien eerder opnieuw gewrapt moet worden, omdat dit de meest gevoelige plek is (bijv. steenslag).

Welke opties zijn er?

Naast een Tesla volledig wrappen in een andere kleur, kun je er ook voor kiezen om de chromen randen zwart te maken of om de ramen een donkere tint te geven. Bij het ontchromen van je Tesla worden alle chromen elementen meegenomen, dus ook de deurklinken en logo’s.

Kan ik na wrappen nog door een wasstraat?

Ja, maar kies dan wel voor een kwaliteitswasstraat en kies voor een speciaal programma. Met de hand wassen is beter. Hier vind je tips om je Tesla te wassen.