Tesla’s Chill Mode: hoe werkt het?

Iets rustiger (en dus zuiniger) rijden in je Tesla? Dan is de Chill Mode echt iets voor jou. Zo werkt de Chill Mode.

Normaal gesproken acceleert een Tesla in 3 tot 5 seconden van o naar 100. Dit geweldige acceleratiepakket is natuurlijk fantastisch, maar veel Tesla-rijders rijden een stuk rustiger. En laten we eerlijk zijn: met de Chill Mode aan trekt een gemiddelde Tesla nog steeds sneller op dan een benzineauto.

Chill Mode haalt de scherpte uit het pedaal, waardoor je soepeler accelereert. Ideaal als er passagiers in de auto zitten.

Verlengt Chill Mode de levensduur van mijn Tesla?
Ja, dat kan. Doordat de auto minder snel accelereert, komen er minder krachten vrij op de aandrijflijn. Dit is positief voor de levensduur van je auto. Mogelijk gaat je bolide langer mee.

Vergroot de Chill Mode het bereik?
De Chill Mode vergroot het bereik van je auto met maximaal tien procent. Dit geldt vooral voor Tesla-rijders die het gaspedaal hard intrappen bij het stoplicht. Rijd je al zuinig, dan merk je een toename van enkele procenten.

Chill Mode of Standard Mode?
“Waarom rijd je met een Tesla met Chill Mode aan? Als je langzaam wil rijden, kun je ook een andere auto kopen?” Dit is een veelgehoord argument van liefhebbers van de Standard Mode. Uiteindelijk ben je zelf in controle in de auto. Wil je rustig en energiezuinig rijden? Dan kun je ook gewoon de Standard Mode aan laten staan en iets minder vaak het pedaal hard induwen.

We zijn benieuwd naar jouw mening. Rijd jij met de Chill Mode aan of ben je een voorstander van de Standard Mode? Reageer hieronder!