Tesla’s ingebouwde dashcam: hoe werkt deze Teslacam?

Jouw Tesla heeft een ingebouwde dashcam, de zogenoemde Teslacam. De dashcam neemt automatisch beelden op tijdens het rijden.

Alle Model 3’s en Model Y’s hebben een ingebouwde dashcam. De dashcam is alleen beschikbaar voor een Model S of Model X die na augustus 2017 is gebouwd.

Als je beelden wil opslaan, moet je een correct geformatteerde USB-stick gebruiken van minimaal 16 GB. Steek de USB of SSD in een USB-poort voor in de auto en ga naar ‘Veiligheid en beveiling’ -> ‘USB-APP. FORMATT’. De USB-stick of SSD wordt geformateerd en er wordt een map gemaakt met de naam TeslaCam. Hierin worden de beelden opgeslagen.

Lees ook: wat is de beste USB-stick of SSD-kaart voor jouw Tesla?

Hoe kan ik oude beelden terugzien?
Je kunt alle beelden terugkijken van het afgelopen uur. Wil je beelden opslaan? Klik dan op het camera-icoontje, vind de juiste beelden en sla deze op. 

Wat kan ik terugzien op de beelden?
Alles. Jouw Tesla filmt alle zijden: voor, achter, links en rechts. Ben je betrokken bij een aanrijding? Dan kun je de situatie vanuit verschillende hoeken bekijken. De beelden kun je gebruiken als bewijsmateriaal om jouw gelijk te halen.

Hoe zet ik de bewakingsmodus aan?
De dashcam neemt automatisch op tijdens het rijden. Maar eenmaal geparkeerd, dan stopt het filmen. Je kunt dan de Sentry Mode aanzetten. De bewakingsmodus bewaakt de omgeving van de Tesla. Ideaal als je auto geparkeerd hebt op een riskante plek, zoals de parkeerplaats bij een supermarkt of in het centrum van een stad. Wanneer er sprake is van een dreiging – bijv. iemand komt de dicht bij jouw auto – dan worden opnames gemaakt. Let op: Sentry Mode slurpt de accu leeg, dus houd daar rekening mee.